Un cop has decidit reformar la cuina del teu pis de Berga, arriba l’hora de prendre decisions i una d’elles és decidir quin tipus de cuina posaràs i en què ens pot beneficiar una o l’altra. Triar una o altra ens beneficia en la despesa energètica? Diferències entre la cuina de gas, i les plaques d’inducció i vitroceràmica però, no eren el mateix?
Des de api.cat et volem ajudar a triar que cuina és millor per als teus estalvis però també per el consum.
Cuina tradicional de gas
A favor:
- Es consideren més respectuoses amb el medi ambient.
- Consumeix menys energia.
- No cal usar recipients específics.
- Escalfa més ràpid.
- Els professionals de la cuina i els més experts la recomanen.
En contra:
- Les clàssiques requereixen d’inspeccions periòdiques.
- Major manteniment.
- Els accidents domèstics són més freqüents.
La cuina d’inducció i vitroceràmica no són el mateix? Tot i tenir una aparença similar. Les plaques d’inducció i vitro responen de manera diferent tant a l’hora d’escalfar com al cost.
Placa d’inducció
A favor:
- És la més ràpida d’escalfar dels tres tipus de cuina.
- La font de calor es concentra a la base. És a dir, podem tocar la placa sense cremar-nos i a la vegada facilita la neteja.
- Baix consum d’energia.
En contra:
- Utilitzar material ferromagnètic: les cassoles de fang i coure no et serviran per a cuina.
- El cost és el més car de les tres opcions.
Vitroceràmica
A favor
- Baix consum energètic.
- És molt més assequible que la cuina d’inducció.
- La neteja és molt senzilla.
En contra
- Costen més d’escalfar.
- La neteja és ràpida, però cal anar amb compte per evitar rallades o que es creïn taques a la placa.
Si has reformat teva cuina, quina opció has triat? Estàs content amb la teva elecció? Explica’ns la teva experiència.
Foto 1:Pinterest
Foto 2: Pinterest
Foto 3: Pinterest