30 països concentren la meitat de la inversió immobiliària mundial

30 països concentren la meitat de la inversió immobiliària mundial
Valora este articulo

La inversió directa immobiliària a escala mundial va recuperar l’any passat els nivells anteriors a la crisi econòmica. Segons un estudi realitzat per la consultora JLL, les ciutats més importants en termes d’inversió immobiliària es concentren en tan sol 30 països del món, i són tant ciutats emergents com a economies consolidades. Vols saber quins són? Te les revelem a api.cat!

L’estudi revela que la inversió directa total en actius immobiliaris va ser de 700.000 milions de dòlars el passat 2014, la qual cosa representa una recuperació global, que se situa als nivells del 2006 i es preveu que creixi un altre 5-10% en 2015.

Una de les dades més reveladores és que el 50% d’aquestes inversions directes durant l’última dècada es van concentrar en 30 països, la majoria ciutats nord-americanes i asiàtiques, però també algunes europees.

Londres lidera la classificació a pesar que el nombre de transaccions va caure un 17% interanual i per darrere de la capital del Regne Unit, trobem Nova York, Tòquio, París i Los Angeles.

Al top 5 li segueixen Chicago, Singapur, Xangai, Washington, Sidney i Seül. Encara que d’algunes d’elles, es considera que estan en perill de sofrir una bombolla immobiliària.

D’aquestes dades es dedueix una evident aposta dels grups d’inversors pel desenvolupament de megaciutats, que com t’expliquem en un post anterior d’api.cat, són aquelles que tenen més de 10 milions d’habitants.

Però la inversió en ciutats secundàries també s’ha consolidat en 2014, una tendència que es va fer especialment evident a Europa: Düsseldorf, Hamburg i Munic, a Alemanya; Amsterdam, a Holanda, i les capitals nòrdiques d’Oslo i Copenhaguen, van experimentar un elevat nivell d’inversió en proporció al PIB de la ciutat.

Altres ciutats europees on fa uns pocs anys la inversió semblava impossible són Dublín i Madrid. Dublín va aconseguir escalar, des del lloc 93, fins al 24 en la classificació internacional d’inversió en 2013 i, l’any passat, va registrar el creixement més accelerat a escala mundial en rendes d’oficines.

L’informe també apunta que s’espera que la inversió immobiliària directa segueixi creixent fins a aconseguir aproximadament el bilió d’euros d’aquí a 2020, impulsada per:

• Majors controls i uns estàndards financers més estrictes.
• L’aparició de noves fonts de capital, especialment a Àsia i altres economies emergents.
• Una major assignació a la inversió immobiliària directa per part d’inversors institucionals als mercats desenvolupats a causa d’uns tipus d’interès més baixos i un marc normatiu en constant canvi.
• Un augment de la inversió transfronterera provinent de Corea del Sud, Xina, Taiwan i Malàisia, impulsada pels esforços dels governs per reduir l’exposició excessiva a actius locals traslladant el capital fora de les seves fronteres.

Què et sembla aquesta informació?

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari