Cada vegada són més els espanyols que tenim una mascota a casa. No obstant això, això no vol dir que estiguem parlant només de periquitos, gossos i gats. I és que, molts són els que trien la companyia d’animals “diferents”. Iguanes, taràntules, serps o fins i tot cocodrils, són només algunes d’espècies predilectes entre els amants de l’extravagància animal.
Compte amb la serp!
Si el teu veí de Sant Joan Despí es mor de ganes per tenir a casa una serp, fes-li un favor i Comenta-aquests consells que en Api.cat hem recopilat sobre el tema.
- Escull bé. En primer lloc, cal no perdre de vista que no totes les serps es poden tenir a casa. Raó per la qual, abans hauries esbrinar quins són aptes per a això i triar només entre elles.
- Adquireix un terrari adequat. Procura crear diferents zones: il·luminades, fosques, calentes, fredes, temperades … I, per descomptat, una bona ventilació. En el seu interior sempre has de posar al seu abast un abeurador i una menjadora.
- Mantingues la temperatura. Recorda que les serps, igual que els amfibis es diferencien dels mamífers en què no controlen la seva temperatura corporal per si mateixos, sinó que aquesta es regula pel medi ambient. La temperatura ideal dels rèptils està entre 20 ºC i 40 ºC.
- Alimenta correctament. Quan arriben a adults, molts rèptils s’alimenten d’altres animals, com rates, ratolins, peixos, aus, cucs i grills, a més de flors i fulles. Veu pensant en un menú bàsicament carnívor.
Un caprici amb riscos
Com tenir un cocodril en casaEn el cas del cocodril, ja estem parlant de “paraules majors”. I és que, tenir cura d’aquest tipus de rèptil pot ser bastant perillós. No oblidis que un cocodril té unes mandíbules grans, dents afilades, cos llarg i un caràcter complicat. Si tot i així, estàs decidit, aquí tens alguns suggeriments sobre com cuidar la nostra mascota.
- Prepara-la seva llar. Els cocodrils creixen ràpidament, així que hauries adquirir un tanc que fos, almenys, el doble de la seva grandària. Òbviament, exigirà que el teu habitatge compti amb molts metres quadrats, ja que, requereix un espai amb espai suficient per col·locar roques on pugui amagar-se, arbres i zones amb diferents temperatures.
- Controla les condicions ambientals. A més de la mida del recinte on va viure el nostre nou amic, és important tenir en compte la temperatura de l’espai. Es recomanen 34 ºC a la zona seca durant el dia i 29 ºC a l’aigua. Si la temperatura excedeix d’aquestes quantitats, segurament l’animal intentarà refredar-se, però si és inferior, tendirà a aletargarse.
- Dóna-li molt calci. Pel que fa a l’alimentació, els cocodrils necessiten molt calci. Per això, la seva dieta hauria d’incloure grills, cucs i cucs. D’altra banda, recorda que mai li pot faltar un recipient amb aigua fresca.
Tant en el cas de la serp, com en el del cocodril o altres espècies exòtiques, et recomanem que abans d’adquirir un d’aquests animals, t’asseguris que la legislació de la teva Comunitat Autònoma permet la seva tinença a casa.
Coneixes algú que tingui un animal exòtic a casa? T’agradaria tenir un? Comparteix la teva experiència en aquest post.
Fotos: BIT Comunicación