Com comprar el teu habitatge al comptat

Com comprar el teu habitatge al comptat
Valora este articulo

Bitllo-bitllo. Un 70% de les operacions immobiliàries que es fan a Espanya són compres d’habitatges al comptat. Un estudi de la Universitat Pompeu Fabra, basat en dades del Consell General del Notariat, mostra com el percentatge s’ha duplicat en els últims set anys. A Api.cat, intentarem explicar-te les raons i les fórmules que tens per comprar el teu pis de Lleida sense hipoteca.

Vivienda_sin hipoteca

Motius per comprar un habitatge sense hipoteca

  • La caiguda del crèdit ha portat al fet que la xifra de concessió d’hipoteques estigui en mínims històrics. Els bancs i immobiliàries ja opten per comprar pisos al comptat. Però els compradors sense estalvis es queden fora d’aquesta possibilitat.
  • Les empreses i els inversors, que sí disposen dels diners al comptat, no volen assumir l’encariment de les quotes de les hipoteques. Per això, prefereixen comprar cases sense hipoteques.
  • La reducció del preu de l’habitatge provoca que els particulars o empreses amb estalvis paguin una propietat sense necessitat de contractar una hipoteca.

casa_ al contado

Accions abans de comprar una casa al comptat

  1. Deixar-se assessorar per un professional, com pot ser un Agent Immobiliari, perquè el procés de compravenda es realitzi de forma correcta i amb garanties.
  2. Has de fer-te amb una còpia de l’escriptura del notari, en la qual es reflecteixi que la persona que et ven el pis és el propietari de l’immoble. És l’única forma que tens per certificar que pots comprar el teu pis al comptat.
  3. Abans de comprar la casa sense hipoteca, has d’assegurar-te que no hi ha cap pagament pendent de l’Impost de Béns Immobles (IBI). Pots demanar l’últim rebut a la persona que te la ven o sol·licitar-ho al teu ajuntament.

Fórmules per comprar sense hipoteca

Si et decideixes comprar la teva casa sense finançament bancari, tens diverses opcions:

  • Lliurar els diners al comptat. En moltes ocasions, la banca compra els immobles a través de fons d’inversió. Mentre, els particulars usen els seus estalvis o el seu patrimoni per finançar les operacions.
  • Préstec entre particulars. L’acord per a la compra d’un habitatge sense hipoteca la seva pot formalitzar a través d’un notari. És necessari que informes del préstec a Hisenda, fent constar la quantitat, les quotes, els interessos i els terminis.
  • Lloguer amb opció a compra. Durant el temps en què dura el contracte (normalment cinc anys), els diners que abones en lloguer serveix per finançar la teva compra. A més, després tens prioritat per comprar l’habitatge.

Foto 1: Veganewhouse
Foto 2: Bankimia

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari