Com funciona el període de manca en els pisos de lloguer?

Com funciona el període de manca en els pisos de lloguer?
4 (80%) 1 vote

Imagina que has trobat un pis a Girona que t’encanta però necessita algunes reformes, com per exemple pintar les parets, renovar alguna instal·lació o reparar les aixetes. A més ho vols fer tu mateix i al teu gust, llavors, per què no negociar un període de carència amb el propietari?

El més normal i habitual quan es lloga un pis és que la renda es pagui des del moment en què s’entra a viure a l’immoble, pagant a més a més per avançat un mes de fiança i el mes corrent.

No obstant això, si es considera que l’immoble no està a punt per entrar a viure, es podria negociar amb l’arrendador un període de carència de rendes, és a dir, no pagar la renda durant un, dos o els mesos acordats, per compensar aquestes reformes.

Les carències són més habituals en els lloguers de locals comercials i naus industrials, ja que en obrir un negoci, es necessita un temps per demanar les llicències, condicionar-lo a l’activitat que desenvoluparà i decorar-lo abans de la seva obertura. No obstant això es pot aplicar perfectament als pisos de lloguer, sempre que existeixi aquesta necessitat i tenint en compte que òbviament, el període de carència anirà en proporció a la inversió que suposadament l’inquilí hagi de fer en les reformes.

Per exemple, és de sentit comú que si simplement es tracta de pintar i fer algunes reparacions molt simples, la carència no excedirà d’un mes. Si la reforma és més profunda, ja dependrà de la negociació.

Entrar sense pagar és molt seductor! Sí, però cal tenir en compte algunes qüestions:

  • En primer lloc, ningú ha d’entrar a un habitatge a fer cap reforma sense que el contracte estigui prèviament signat. No fer-ho d’aquesta manera només podria ser una font de problemes per a l’arrendatari, i sobretot, per a l’arrendador.
  • En segon lloc, el període de carència que s’hagi acordat ha d’aparèixer al contracte, amb els termes molt ben definits perquè després no hi hagi conflictes. L’òptim és especificar la durada de la carència, les reformes que es duran a terme com a contraprestació i qui assumeix el cost d’aquestes reformes.
  • En tercer lloc, has de saber que no es pot rescindir el contracte durant el període de carència, ja que aquest període ja forma part del contracte oficial en vigor, per la qual cosa fins que hagin passat 6 mesos, no és possible rescindir el contracte sense haver de pagar una indemnització.

T’ha servit d’ajuda aquesta informació?

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari