Consells per comprar i vendre mobles usats

Consells per comprar i vendre mobles usats
3 (60%) 2 votes

Amb la crisi moltes coses han canviat, entre elles, que ens ho pensem dues vegades abans de tirar coses que ja no usem i que busquem de quina manera podem treure algun benefici. D’aquí l’auge de pàgines web i aplicacions mòbils per comprar, vendre i intercanviar tot tipus d’objectes de segona mà, des de roba a tecnologia o automòbils.

Els mobles són un altre dels clàssics en la venda de segona mà, ja sigui degut a una mudança, una herència, per moblar el teu primer pis compartit amb amics a Barcelona o per restaurar-los. Sigui com sigui, a api.cat et donem alguns consells per comprar i vendre mobles usats.

Si el que vols és vendre els teus mobles usats

1. Fes una llista o inventari
Emigres i vols buidar el teu pis de lloguer? Et mudes a un pis moblat a Sant Cugat i vols liquidar algunes de les teves coses? Bé, comença fent una llista de tot el que vols vendre amb detalls: mesures, color, material, antiguitat, etc.

2. Separa els mobles segons el seu estat i fes-los fotos
No tot estarà igual de ben conservat, diferencia els mobles per categories. Després, treu-los fotos des de diferents angles i mostrant els detalls interessants que puguin tenir. Recorda que la imatge és important per vendre més ràpid.

3. Posa’ls un preu realista
Tret que tinguis alguna joia antiga d’un estil i material que s’hagi revaloritzat, no hauries de demanar el mateix que et va costar, perquè està usat. Encara que ets lliure, els preus elevats sempre faran que la venda sigui més difícil. Pots entrar en alguna web o anar a alguna botiga física de mobles de segona mà per veure més o menys els preus que se solen demanar per aquest tipus de moble.

4. Busca la millor via per anunciar-los
Si vols arribar ràpid i massivament opta per internet, hi ha moltes pàgines web com segundamano.es o aplicacions mòbils com Wallapop on pots penjar les fotos del moble, una breu descripció, el preu, la ubicació i el teu contacte. Les dades que posis a la descripció, sobretot les mesures, són importants per als compradors interessats.

Si tens alguna antiguitat que pel seu valor vulguis arribar a un públic més específic, cerca quines botigues d’antiguitats hi ha a la teva zona i pregunta’ls quin és el seu procediment, quant es queden de la venda, etc.

Si el que vols és comprar mobles usats

1. Posa les teves idees en clar
Quan et posis a buscar veuràs tantes coses bones, boniques i barates que pots acabar marejat. Si el que vols és moblar un pis, per fitar la cerca i no acabar comprant coses que no necessites, fes-te una llista de l’imprescindible.

2. Cerca i compara
Cerca en diferents webs i botigues i compara preus. Fixa’t també en els preus d’això que busques essent nou, de vegades la diferència és tan poca que no compensa comprar-ho de segona mà. També pot ser que trobis ofertes de mobles nous en botigues Outlet més barats que de segona mà.

3. Fixa’t un pressupost
Una vegada sàpigues més o menys quant es demana per aquest moble tant nou com usat, fixa’t un pressupost màxim. Hi ha aplicacions mòbils com Wallapop que et permeten regatejar amb l’anunciant, intenta-ho, no tens gens que perdre.

4. No paguis res per endavant sense haver-ho vist personalment o sense tenir algun tipus de garantia.

Foto 1: Revistaad
Foto 2: Pinterest
Foto 3: Revistaad

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari