Serveix la domòtica per revaloritzar la venda d’un habitatge?

Serveix la domòtica per revaloritzar la venda d’un habitatge?
5 (100%) 3 votes

La domótica es una de las mejoras que revaloriza una casaA l’hora de plantejar-se la venda d’un habitatge, el primer que hem de plantejar-nos és la forma de revaloritzar-ho.Revaloritzar la venda d’un habitatge és relativament fàcil. Fonamentalment, es tracta d’evitar els signes del desgast per l’ús, actualitzar les seves instal·lacions exteriors i interiors i retocar la decoració

Millores que revaloritzen una casa

Unes de les millors i més segures formes de revaloritzar la venda d’un habitatge són la domòtica i les millores energètiques. Segons alguns estudis, implementant algunes millores en aquests aspectes, l’habitatge pot arribar a revaloritzar-se més d’un 25 %.

Les obres enfocades a aconseguir millores en l’eficiència energètica són una mica més que una solució per a l’estalvi. La llei contempla l’eficiència energètica amb mesures establertes, que s’empitjoraran en els propers anys, penalitzen l’excés de despesa i bonifiquen l’estalvi. Optimitzar l’eficiència energètica d’un habitatge requereix obres que no solen ser barates, com millorar l’aïllament i renovar les instal·lacions tèrmiques i elèctriques.

Molt més senzill i més barat és millorar les instal·lacions domòtiques. És una aposta segura per revaloritzar la venda d’un habitatge. La domòtica aporta qualitat de vida als habitants d’un habitatge, afavoreix l’estalvi energètic, aporta seguretat i ens permet monitoritzar la casa sense ser-hi.

En contra del que es pensa, modernitzar un habitatge amb instal·lacions domòtiques no resulta caríssim. Per un 1 % del valor d’una casa podem aconseguir que el seu preu de venda augmenti el 25 % del seu valor, la qual cosa resulta molt rendible.

Revaloritzar amb domòtica per a la seguretat

Els paquets de seguretat més bàsics inclouen sensors de moviment, detectors de presència o detectors de fum. A partir d’aquí, podem instal·lar càmeres, les quals podrem manejar des del nostre smartphone; per veure el que passa a la nostra casa, en temps real, mentre no estem. Els sistemes de seguretat més sofisticats inclouen drons de vigilància, dotats de càmeres HD i amb infrarojos, que sobrevolen l’interior i exterior d’una propietat.

Aquests drons estan connectats a un sistema de seguretat central amb els nostres propis dispositius i els de una agència de seguretat o la policia; de tal forma que avisen al moment si hi ha algun intrús dins del perímetre de la propietat i, a més, ens permeten veure-ho, per realitzar una identificació.

Revaloritzar amb domòtica per a l’estalvi energètic

No tots els sistemes domòtics són tan sofisticats com els drons. Hi ha paquets d’estalvi energètic que resulten molt senzills i barats d’instal·lar. Inclouen la instal·lació de persianes elèctriques, que poden programar-se per pujar o baixar a determinades hores. Amb les persianes programables podem, per exemple, permetre que la casa es calenta durant el dia i perdi menys temperatura durant la nit, la qual cosa es tradueix en estalvi energètic.

També podem instal·lar un sistema de control remot de temperatura. Amb aquest sistema aconseguirem un ambient amb la temperatura ideal, quan nosaltres estem, però evitarem la despesa d’utilitzar calefacció o aire condicionat mentre la casa està buida.

Podem programar la temperatura que volem per a l’hora en que arribarem a casa, sense necessitat de la despesa de mantenir funcionant els sistemes tèrmics. L’estalvi i l’eficiència d’aquests sistemes dependran, directament, del sistema d’aïllament de l’habitatge. Com més estanc sigui, més eficient.

El mateix passa amb la il·luminació. Gràcies a la domòtica podem controlar remotament la il·luminació de la nostra llar i evitar una despesa energètica innecessària.

Els estudis determinen que els habitatges que tenen instal·lacions o equips de gestió i control intel·ligent de l’energia augmenten el confort de la llar i redueixen el seu consum energètic i les emissions contaminants, A més, els seus propietaris tenen un major control sobre el consum i despesa. Això contribueix a augmentar el valor final de l’habitatge.

Sistemes domòtics per a una casa intel·ligent

Actualment, l’automatització d’una casa pot ser gairebé total. Hi ha sistemes centralitzats que poden donar ordres a gairebé qualsevol aparell electrònic de la casa. En aquest sentit, els electrodomèstics intel·ligents han suposat una revolució. Amb un sistema domòtic centralitzat no necessitem estar a casa per fer la neteja, bugada i compra o cuinar. Només necessitem un dispositiu mòbil i podrem influir des de qualsevol lloc, des de la feina o mentre ens relaxem en un spa.

La domòtica ens permet gestionar a distància la intendència d’una casa, però també podem usar-la per a l’oci. Per exemple, la programació de la nostra smart TV, perquè ens gravi programes o proporcioni llistes de reproducció, per tal de tenir música quan vam arribar a casa, també és part de la domòtica.

Aquest avantatge és una de les més cridaneres per a l’usuari. Planificar com i quan fem servir calefacció, il·luminació i aire condicionat repercuteix en un ús més concret i personalitzat. D’aquesta manera, no es malgastarán recursos energètics i les factures de subministraments es reduiran.

Revaloritzar la venda d’una casa amb domòtica

Planificar la implementació domòtica en el nostre habitatge és una forma de preparar la casa per al futur. És comprensible que, gràcies a ella, es revaloritzi el seu preu de venda, ja que produeix en el comprador fortes sensacions positives. Per exemple:

- Sensació de comoditat, que la casa és pràctica, funcional i, per descomptat, confortable.

- Sensació que la casa està plenament actualitzada i es pot confiar en la seva habitabilitat, en qualsevol aspecte.

- Sensació que està comprant una casa per al futur, atès que està preparada per als canvis tecnològics per venir.

- Sensació que l’eficiència energètica suposa una inversió, en lloc d’una despesa; i els sistemes instal·lats suposaran un mitjà d’estalvi cada mes i, per tant, una rendibilitat palpable.

Conveniència de les instal·lacions domòtiques

Una casa automatitzada amb sistemes domòtics aporta als seus habitants uns valors que es reflecteixen en el preu de l’habitatge.

Confort: podem personalitzar la temperatura i il·luminació i regular-les al nostre gust.

Seguretat: tenim la tranquil·litat d’estar en una casa protegida.

Estalvi: estalviem temps, ja que moltes de les activitats quotidianes es poden programar; i diners, ja que la nostra casa és més eficient.

I el més important: és una aposta ferma a l’hora de revalorar el preu de venda de la nostra propietat.

Contacta amb API.cat i resol tots els teus dubtes sobre lloguer i venda de propietats a Catalunya