Els edificis sostenibles i de fusta s’obren pas a Barcelona

Els edificis sostenibles i de fusta s’obren pas a Barcelona
Valora este articulo

A poc a poc, altres formes de construcció més sostenibles i energèticament eficients es van obrint pas a la ciutat i al sector residencial. És el cas de Barcelona, on s’està construint un edifici de 4 plantes amb l’estructura de fusta. Descobreix els detalls d’aquest interessant projecte a les notícies immobiliàries d’Api.cat

edifici de fusta barcelona

Els edificis de fusta s’obren pas a Barcelona

L’empresa de construcció sostenible House Hàbitat ja va aconseguir un rècord l’any passat: construir la casa de fusta més alta de Barcelona, un habitatge unifamiliar situat en ple barri de Gràcia, de 5 plantes, 346 m2 i un consum energètic mensual que no arriba als 70 euros. Ara, l’empresa repeteix la seva gesta al barri de Sants.

Aquest projecte és un edifici plurifamiliar de quatre plantes amb l’estructura de fusta, que té una particularitat afegida: es conservarà la façana original, perquè està catalogada d’històrica. Lluny de ser un contratemps, el projecte guanya valor en integrar la modernitat amb l’antiguitat i optimitzar la tecnologia perquè energèticament, l’edifici tingui un comportament conjunt.

Els aïllaments són òptims i naturals, la fusta procedeix de boscos controlats i pel que fa a la tecnologia que s’empra: sistemes de renovació d’aire amb recuperador d’energia, bateries d’aigua per a climatització i energia aerotèrmica per a la producció d’aigua calenta sanitària. Un repte que es preveu finalitzar en tan sols 6 mesos!

Avantatges dels edificis de fusta

Un dels principals avantatges d’aquest tipus de construcció en el qual s’empra fusta per a l’estructura és, precisament, que es redueixen moltíssim el temps de construcció, cosa que també abarateix els costos. Perquè et facis una idea, mentre que una construcció tradicional de maó i ciment triga entre 12 i 18 mesos en aixecar-se, la construcció amb fusta solament triga de 4 a 9 mesos, segons la grandària del projecte.

D’altra banda, s’aconsegueix un Certificat d’Eficiència Energètica de categoria A, ja que la fusta és un aïllant natural molt eficaç per aïllar l’habitatge del fred i de la calor. Això, unit a altres materials aïllants naturals, la fusteria i el sistema constructiu, fa que el consum en calefacció i refrigeració sigui molt baix.

Tenint en compte que, segons la directiva 2010/31 de la UE sobre eficiència energètica dels edificis, el 2020 les noves construccions hauran de tenir un consum d’energia gairebé nul, no està gens malament començar a plantejar-s’ho, no creus?

Projecte i foto: HouseHabitat

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari