La primera construcció a Europa feta totalment amb una impressora 3D estarà a Holanda i es començarà a ‘imprimir’ aquest estiu. T’expliquem els detalls d’aquest innovador projecte a les notícies immobiliàries d’Api.cat

De Vergaderfabriek serà la primera construcció mundial feta amb una impressora 3D d’impacte mediambiental gairebé nul.
La tecnologia evoluciona ràpidament, molt ràpidament… amb prou feines fa uns anys començaven a comercialitzar-se les impressores 3D domèstiques, amb les quals es poden crear petits objectes, i ja hi ha models industrials que són capaços de construir fins i tot cases!
Ja es coneixen exemples d’habitatges construïts amb impressores 3D, però Holanda tindrà l’honor de ser el país que aculli la primera gran construcció efectuada totalment amb una impressora 3D.
Es tracta d’una moderna sala de reunions que formarà part d’un dels hotels de la cadena holandesa De Slaapfabriek. Estarà situada a la ciutat de Teuge, mesurarà 90 m2 i es calcula que tindrà un cost de producció de 375.000 euros.
Es preveu que els treballs per imprimir ‘De Vergaderfabriek’ (tal com es dirà aquesta construcció en holandès i que significa fàbrica de reunions) comencin el pròxim mes de juliol del 2017 i es completin amb prou feines deu dies.
Els amos de la cadena d’hotels volien construir una sala de reunions que fos icònica i sostenible, que tingués un disseny especial. Però amb els mètodes de construcció tradicionals, el projecte que tenien al cap era massa car d’executar. Va ser llavors quan van decidir explorar la possibilitat de construir-la utilitzant la tecnologia de les impressores 3D.
A més d’innovador, ho consideren un projecte sostenible, ja que en construir-se in situ, es reduirà un 40% l’emissió de CO2 i un 75% els residus generats per la construcció.
Però a més, el material que s’emprarà per a la impressió és d’origen reciclat, la qual cosa convertirà al “De Vergaderfabriek” en la primera construcció mundial feta amb una impressora 3D d’impacte mediambiental gairebé nul.
Al projecte hi participaran tant actors privats (arquitectes, inversors, empreses de construcció 3D, etc.) com institucions públiques (el govern local i la Universitat d’Eindhoven), ja que és un concepte revolucionari en el qual ambdues parts volen fer un seguiment exhaustiu de la qualitat i viabilitat de l’obra.
D’altra banda, la idea és que l’interior de la sala de reunions sigui una experiència diferent del conegut, que a través d’olors, sons i imatges s’aconsegueixi inspirar als qui facin ús de les instal·lacions. I per comprovar si ho aconsegueixen, un equip de psicòlegs i investigadors analitzarà l’impacte i com els estímuls al color, imatge, so i olor afecten els estats d’ànim.
Què et sembla aquest projecte? Creus que el futur de la construcció pot ser la impressió 3D?