Les tecnologies que revolucionaran el sector immobiliari

Les tecnologies que revolucionaran el sector immobiliari
Valora este articulo

La tecnologia, la innovació i la digitalització de les coses no solament entra a les nostres llars en forma de nous dispositius electrònics. També està arribant a la construcció d’habitatges i al sector immobiliari en general. T’expliquem com!

sector immobiliari

Les tecnologies que revolucionaran el sector immobiliari

Big Data aplicat al sector immobiliari

El Big Data és la gestió i l’anàlisi d’enormes volums de dades que no poden ser tractades de manera convencional, ja que superen la capacitat de les eines de programari habitualment utilitzades per a la captura, gestió i processament de dades.

Aplicat al sector immobiliari, el que fan les empreses de Big Data és convertir aquestes dades en informació útil per facilitar a empreses del sector i particulars la presa de decisions respecte a productes i serveis immobiliaris. Per exemple, com t’hem explicat en altres articles de les notícies immobiliàries d’Api.cat, poden calcular amb bastanta exactitud en quins barris estan augmentant els preus; quants diners estan disposats a pagar els compradors per un habitatge de determinades característiques; o definir quant de més cars són els habitatges situats prop de serveis com a escoles o transports. Busques cases de lloguer a Barcelona? Amb el Big Data podries saber a quin barri es troba el teu pis ideal en preu, grandària i serveis.

Impressores 3D per a la construcció d’habitatges

Les impressores 3D estan evolucionant fins al punt que ja són capaces de construir un habitatge imprimint-lo per peces o per parts. Per exemple, l’empresa Xina Winsun New Materials, fabrica cases amb una impressora 3D de 150 metres de llarg i 6,6 d’alt, capaç de construir deu cases en un sol dia.

El projecte Contour Crafting, liderat pel professor Behrokh Khoshnevis de la Universitat del Sud de Califòrnia vol revolucionar el sector de la construcció amb la seva colossal impressora 3D capaç de construir una casa sencera de dues plantes en un sol dia.

Els avantatges d’aquest invent són vàries:

  • Reduir els temps i costos de producció.
  • No requereix motlles i, per tant, no produeix amb prou feines residus.
  • Permet la construcció d’immobles completament personalitzables

Projeccions 3D d’habitatges en venda o en lloguer

No és una tecnologia nova, però encara no s’utilitza massivament en el sector immobiliari, de manera que, es preveu que vagi a més. És la tecnologia que ens permetrà fer visites virtuals a habitatges, locals comercials o oficines de compra o lloguer sense tenir la necessitat de desplaçar-nos físicament. Pot ser una eina molt útil per a gestions immobiliàries internacionals, per exemple, o per filtrar la cerca de manera que la persona interessada en comprar o llogar un habitatge faci les mínimes visites possibles.

Nous materials de construcció

L’R+D també ha arribat al sector immobiliari a través de la recerca per trobar nous materials de construcció que siguin més eficients i barats. Per exemple, l’empresa espanyola Grup Valero ha inventat el Compoplak, un material fet a partir de fibres i composites que resulta ser més econòmic i ecològic que els materials tradicionals, genera 100 vegades menys residus que el maó i 10 vegades menys que el pladur. A més, és aïllant, lleuger, reciclable 100%, hidròfug i versàtil.