L’habitatge es revaloritzarà i la rendibilitat del lloguer serà clau

L’habitatge es revaloritzarà i la rendibilitat del lloguer serà clau
Valora este articulo

Amb prou feines hem estrenat un nou any, i els anàlisis i previsions per al sector immobiliari no cessen. Més o menys precisos, allò que sembla innegable és que el lloguer s’està convertint en un producte d’inversió molt rendible. T’ho expliquem a les notícies immobiliàries d’Api.cat

rendibilitat del lloguer

L’habitatge es revaloritzarà i la rendibilitat del lloguer serà clau

Segons un informe elaborat per Axis Corporate, a Espanya, el lloguer seguirà sent un valor d’inversió a l’alça, amb una rendibilitat bruta que ronda el 8,3% i fins i tot més. Un percentatge molt per sobre del que ofereixen altres productes financers com els bons a 10 anys, els dipòsits bancaris o la sempre incerta borsa, la qual cosa converteix el lloguer en el producte d’inversió més rendible del 2017.

Pel que fa a l’augment del preu mitjà habitatge, el mateix informe preveu que pel 2017, la venda d’habitatges se situï en 450.000 unitats i que s’aconsegueixi una revalorització mitjana del 3%, especialment fomentada per la inversió estrangera.

Axis Corporate assenyala que, d’altra banda, seguiran sent peces clau en el sector immobiliari els denominats servicers, que són societats sorgides de les antigues immobiliàries en mans dels bancs, controlades ara per fons internacionals i reconvertides en gestores que competeixen en el negoci dels serveis immobiliaris i financers. Aquests servicers, acabaran per convertir-se en un dels principals actors del mercat immobiliari espanyol, i socis privilegiats dels bancs.

Però encara han de passar per la consolidació del seu model de servei, per aconseguir l’adequació el producte immobiliari i financer. La tendència d’aquestes entitats, assenyalada en l’informe, és la seva preparació per a un procés de concentració i expansió sectorial i territorial. Si actualment hi ha 5 grans servicers, Axa Corporate preveu que s’acabin reduint en dos o tres.