Els millors mercats per menjar i passejar a Barcelona

Els millors mercats per menjar i passejar a Barcelona
5 (100%) 3 votes

Los mejores mercados de Barcelona para comer y pasearViure o visitar Barcelona suposa la possibilitat de xopar-se de la seva cultura, de les seves tradicions i com no: de l’oportunitat de degustar la increïble gastronomia catalana a la capital comtal. Restaurants de prestigi, de coneguts xefs espanyols, franquícies internacionals o locals avantguardistes passen per aquesta oferta gastronòmica.

Una oferta en la qual tampoc falten els establiments tradicionals, en els quals la cuina casolana segueix estant de moda. Establiments també curiosos, per què no? I com no podria ser d’una altra manera, els millors llocs en totes les ciutats del món on prendre el pols a la gastronomia: els mercats.

Mercats per menjar a Barcelona

Potser sorprengui l’existència de més trenta mercats a la ciutat comtal on menjar i beure; on gaudir de la gastronomia més autèntica. Sorpresa o tal vegada no, si tenim en compte que aquest tipus de mercats fa alguns anys que es van situar en el més alt de les noves tendències. Un recorregut que avui els situa en llocs pintorescs absolutament de moda entre els amants de la vida més cosmopolita.

Pot ser que la generació millennial i la urban, tan en voga, hagin tingut alguna cosa que veure amb aquesta proliferació de mercats. Llocs posats en valor en totes les ciutats en general i a Barcelona en particular.

Així, els que tinguin pensat passar uns dies a la ciutat o traslladar-se a allí a viure, ja sigui llogant a Barcelona o adquirint un habitatge, no estaria de més visitar aquests establiments; enclavaments que destaquen per la seva originalitat i avantguarda. Anem doncs a recórrer els mercats per visitar a Barcelona.

Mercat de la Llibertat

En ple barri de Gracia, no es podrà faltar a la cita amb aquest mercat. Una prova més del modernisme que impera en una de les ciutats més avantguardistes. Una reconversió en tota regla, en la qual degustar tapes o menjar plats confeccionats amb peixos frescos del dia.

Menjar, beure i com no, també comprar perquè després de la rehabilitació de l’espai es va pretendre la conjugació entre el mercat tradicional i el de consum d’oci. Un objectiu més que aconseguit.

Mercat de Santa Caterina

És un altre dels exemples que proven que aquesta tendència foodie és tota una moda que ha procurat la posada en valor d’espais. Alguns d’ells, caiguts en l’oblit. Un avantatge per a qualsevol zona. Un element que sumar a zones en les quals comprar habitatges a Barcelona, quan revaloritzen els barris i afegeixen atractius.

En aquest cas, els visitants creuran estar en els llocs més moderns d’Europa amb taules infinites que es comparteixen. Espais que van més enllà de la modernitat per aconseguir l’avantguarda en estat pur. Cuina internacional, vegana, vegetariana en una aposta a la qual no es pot faltar. Una festa de colors i olors; un gust per als cinc sentits.

La Boquería

Potser un dels més coneguts comprats per visitar a Barcelona. La cuina a la vista, productes de temporada, mariscs a la graella i arrossos. Una oferta irresistible però complicada. Visitar-ho és un luxe però agafar lloc no ho és menys. No obstant això cal visitar-ho i gaudir-ho.

La Boquería està situada en La Rambla de Barcelona. El mercat més antic de la ciutat, que avui s’erigeix com l’exemple de la reconversió urbana de la ciutat. Un canvi en el qual els llocs on poder menjar han anat guanyant el terreny als de tota la vida. Un lloc ple de vida, de tradicions, de cultura i el millor lloc per descobrir els secrets de la ciutat.

El Mercat de la Abacería

Es tracta d’un altre mercat on menjar i beure. En aquest cas, la parada ideal per als amants del sushi. També localitzat a la zona de Gracia i també d’obligada visita. Llocs tots ells a més que tenen alguna cosa en comú: la curiositat que desperten les pròpies remodelacions.

La gastronomia més enllà dels mercats per visitar a Barcelona

Potser no hi hagi espai suficient per escriure sobre els múltiples mercats que existeixen a la ciutat catalana. Espais que han passat dels tradicionals llocs a l’oferta gastronòmica més exquisida. Però pel que sí tindrem espai és per donar les claus de la gastronomia més tradicional de la ciutat. Una oferta gastronòmica que degustar perfectament en aquests espais, però també en els seus voltants.

Sempre és aconsellable recórrer els entorns dels llocs més visitats. En aquest sentit i per ser justs, cal dir que l’origen d’aquests comprats gourmets està a Barcelona. Serà aquest un dels motius pels quals existeixen tants. Concretament se situa en La Boquería.

Un mercat que va més enllà d’un lloc on menjar. Un punt de naixement d’un estil de negoci i de vida al que es van sumar després Madrid o Sevilla. Després van venir més.

Pels quals són assidus a la lectura el nom ja els haurà sonat d’alguna cosa. Cert, es tracta de l’escenari o ambient d’algunes conegudes novel·les.

Un lloc ple de llegenda gràcies a escriptors com Eduardo Mendoza o Carlos Ruíz Zafón. Un mercat de llibre que mereix la pena visitar, ja estiguis de pas o vives a la ciutat.

Mai està de més descobrir què té d’especial aquest mercat que va donar origen a altres projectes similars a Europa i a Espanya. En l’actualitat, gairebé 300 llocs estan esperant cada dia a ser visitats per propis i estranys.

Els mercats, llocs emblemàtics i icònics

Com diem, els mercats de Barcelona tenen més que justificada la seva fama mundial per la seva gastronomia. Però no cal perdre de vista l’encant que posseeixen i que els han convertit en escenaris perfectes de llibres i més llibres. Si abans hem esmentat a dos autors, deixarem per a un altre dia aquest nexe d’unió entre els mercats on posar-se les botes i la literatura. Existeix una llista infinita de noms propis.

A manera d’anècdota que comentar pels qui s’animin a visitar els mercats per menjar a Barcelona, dir que alguns d’ells han estat també escenaris perfectes de sèries de televisió. Sense anar més lluny, l’entorn de la Boquería: la millor de les localitzacions per als exteriors d’una coneguda sèrie ambientada en la Barcelona Chic dels anys 60.

Troba el teu pis ara amb API.cat