Com es viu el Nadal als barris de Barcelona?

Com es viu el Nadal als barris de Barcelona?
5 (100%) 3 votes

navidad-barcelonaEl Nadal als barris de Barcelona es viu molt intensament. Més enllà de la programació comuna i animació comercial que podràs trobar al centre, existeixen diferents tradicions i activitats lúdiques de les quals pots gaudir sense haver de desplaçar-te.

En aquest article, fem un resum de les diferents activitats i tradicions del Nadal a Barcelona que et pots trobar als barris, àdhuc amb el risc de deixar-nos fos algunes.

Nadal en les barriades de Barcelona

L’ajuntament posa a la teva disposició tota una programació d’animació enfocada per al gaudi dels més petits. No cal oblidar que aquests dies no són lectius i, en conseqüència, els nens estan a casa. També hem indicat, no obstant això, alguns actes que se celebren per al públic adult o tota la família.

A més, també cal tenir en compte que se celebren altres activitats especials per als majors (destacant els banys en les aigües fredes del Mediterrani) o per a tota la família. Els actes que t’indiquem es poden presenciar en diferents zones de Barcelona, de manera que disposes de diverses possibilitats.

Els pastorets

Aquesta és una representació teatral iconogràfica del Nadal a Catalunya i es va començar a recuperar a principis del segle XX. Podríem dir que és un pessebre vivent, però el que la distingeix és que les diferents figures d’est prenen protagonisme en els diàlegs. La versió que se sol representar és la de 1916, de Josep Maria Folch i Torres.

En, pràcticament, tots els districtes de Barcelona es representa aquesta obra típica del folklore català, ja sigui als centres socioculturals o teatres. Malgrat els anys que passen, segueix mantenint la seva popularitat.

Copa Nadal

La Copa Nadal, que se celebra el 25 de desembre en el port de Barcelona, és una competició de nedo en aigua oberta pels més valents, ja que les aigües estan molt més fredes que durant la resta de l’any. Si bé hi ha qui la hi pren de debò, molta gent recorre les distàncies pel plaure de banyar-se en aquesta època i hi ha qui es llança a l’aigua vestit de Papà Nöel.

Fira de Nadal en la Sagrada Família

A la zona dreta de l’Eixample, en els voltants de la Sagrada Família, se celebra una fira des de 1962 en la qual podràs comprar tot tipus de productes relacionats amb aquestes festes. Els protagonistes són les figures del pessebre, però també hi ha artesania, regals i llaminadures. Aquesta és una forma d’animar un barri de per si mateix amb molt moviment al llarg de tot l’any, per la proximitat al monument.

Contacontes i gimcanes

En cada districte s’organitzen activitats lúdiques per als nens, destacant els contacontes, els espectacles de marionetes o les gimcanes populars. Destaquem la programació en el districte de Sant Martí, per ser la més extensa, però vas a trobar en tota la ciutat. Et recomanem que consultis la pàgina web de l’Ajuntament de Barcelona, que actualitza la informació dintre del termini i en la forma escaient.

Vespra de Reyes

Aquesta festa es viu amb molta intensitat en tota la ciutat, però, especialment, en els districtes de Ciutat Vella, Eixample i Sants-Montjuïc; que és per on, tradicionalment, passa la cavalcada. Aquesta tarda pots veure un gran moviment comercial pels carrers, a causa de la cavalcada, i encara existeixen tendes de joguines que treballen durant tota la nit.

Fira de Sant Tomàs i Reis

La Fira de Sant Tomàs ocupa la Gran Via, a la zona esquerra de l’Eixample, sent un dels principals atractius turístics que ofereix durant aquestes festes. La seva durada s’ha anat ampliant i avui comença en vespres de la nit de Nadal i dura fins al dia de Reyes. Es poden comprar llaminadures, joguines, artesania i tot tipus de regals, tant per als nens com per als majors, i és un element dinamitzador.

Llogar un habitatge a Barcelona

Qualsevol barri de la ciutat és bo per llogar un habitatge, encara que dependrà del que estiguis buscant, per poder oferir-te un immoble en funció de les teves preferències i estalviar temps.

Evidentment, hi ha barris més tranquils i allunyats de la bullícia i fins i tot dins d’un mateix districte hi ha barriades més tranquil·les que unes altres. No és el mateix llogar un pis a Gràcia que fer-ho a Vallcarca. Aquest factor és important a l’hora de valorar, així com també altres qüestions, com l’accés a transport públic i la presència de zones amb dotacions, verdes o centre socials i sanitaris.

Al final, va a ser essencial saber quin és el teu perfil, per poder recomanar-te el millor pis de lloguer; i, en aquest aspecte, també és important saber si vas a venir sol o amb parella o tens fills. Per a una persona sola, un estudi pot ser suficient; però, per a una parella amb fills, caldria buscar un pis de 100 metres quadrats i amb estructures dotacionals importants. Per aquest motiu, en API Catalunya et podem assessorar amb professionalitat, perquè trobis el que estàs buscant.

En API Catalunya disposem d’un catàleg prou extens, amb més de sis-centes referències, com perquè puguis llogar un habitatge a Barcelona a qualsevol barri de la ciutat. No dubtis a consultar sobre les diferents possibilitats que t’oferim, atès que és, pràcticament, segur que disposem del tipus d’immoble que estàs buscant.

Llogar amb API

Finalment, volem destacar que API a Catalunya et garanteix serietat, taxacions a preus de mercat i ètica en les operacions de compra, venda o lloguer d’immobles. En un mercat que, en ocasions, està desprestigiat, com l’immobiliari; saber que no et van a enganyar i tens on reclamar responsabilitats, si hi ha incidències, sense passar pel jutjat és important. Els nostres agents estan col·legiats i, en conseqüència, tenen l’obligació de seguir un codi deontològic.

Per tots aquests motius, treballar amb API a Catalunya és fer-ho amb professionals qualificats que et podran facilitar allò que estàs buscant. Contacta amb nosaltres i t’informarem amb més detall de totes les possibilitats al teu abast. Tenim oficines a les principals ciutats de les quatre províncies catalanes.

 

Contacta amb API.cat i resol tots els teus dubtes sobre lloguer i venda de propietats a Catalunya