Noves tendències del mercat immobiliari per 2018

Noves tendències del mercat immobiliari per 2018
4.5 (90%) 2 votes

mercado-inmobiliario-2018Fer una projecció de futur, sempre que sigui sobre supòsits realistes, és positiu, ja que ens ajuda a saber què podem esperar; i, en conseqüència, a prendre decisions intel·ligents. En mercats com l’immobiliari, tan subjectes a canvis conjunturals, es fa més important, si cap, conèixer per endavant els moviments.

En aquest cas, el mercat immobiliari en 2018 ens ofereix una sèrie de novetats que no podem obviar i t’anem a explicar en aquest article. D’aquesta forma, comptant amb informació, tot serà més fàcil.

Tendències del mercat en 2018

En primer lloc, sembla que el creixement del preu de l’habitatge va a seguir pujant, com a mínim, fins a 2020, a Europa. Hi ha un cert optimisme en el sector i moltes ganes d’invertir, de manera que és un factor que hauràs de tenir en compte. A més, hem de destacar que Barcelona està entre les 20 millors ciutats per invertir, segons els rànquings internacionals del sector.

En segon lloc, hi ha un consens ampli en què 2018 serà un any de guanys; i, com ja sabem, l’economia és, en gran manera, una qüestió d’expectatives. Les expectatives positives generen positivitat, mentre que les negatives generen negativitat. L’economia postmoderna funciona així. No és tan important que tinguis unes condicions objectives per invertir, sinó que l’entorn econòmic pensi que ho són.

Compra d’habitatge

Després del lustre negre 2009-2013, hi ha hagut alguns canvis estructurals en un mercat, com l’espanyol, centrat en la compra de l’habitatge. No obstant això, en els últims dos anys, s’ha reactivat la compra, ja que el crèdit torna a obrir-se, encara que no en la mateixa mesura que antany. També és cert que s’ha potenciat un altre tipus d’inversions immobiliàries conjuntes i avui comprar un pis ja no té per què ser cosa d’una sola persona o una parella.

Encara que el lloguer de l’habitatge té un pes major que abans, l’habitatge com a inversió, en una economia com l’espanyola, enfocada al turisme i a la construcció, segueix sent una opció de futur a mitjà termini.

Els lloguers

L’habitatge de lloguer ha guanyat pes, simplement, perquè una persona o parella no podia aspirar a la compra. En 10 anys, el nombre de persones que viuen de lloguer va passar del 19,5 al 22 % de la població espanyola, una dada significativa. En qualsevol cas, la cultura immobiliària espanyola segueix sent de propietaris i no sembla que hi hagi canvis significatius, més enllà dels impediments del mercat.

Després de la pujada dels immobles a les grans ciutats en 2016 i els primers mesos de 2017, sembla que els preus es van a estabilitzar i aquesta opció d’habitabilitat pot recuperar l’atractiu que estava perdent.

Tecnologies

Es va a buscar que els immobles s’adaptin cada vegada més a solucions intel·ligents i un ús racional dels recursos naturals. La utilització de les noves tecnologies és una qüestió ineludible per raons d’eficiència i, de fet, en les societats més avançades ja és comuna incloure-les. Es busca, per exemple, una gestió intel·ligent dels subministraments per estalviar diners en la factura a fi de mes; de manera que, cada vegada més, les llars incorporen aquesta possibilitat.

Al cap i a la fi, avui és possible dirigir diverses coses des d’un telèfon mòbil, com la calefacció, el garatge, els electrodomèstics o l’alarma, si ho desitgem. Espanya, en aquest sentit, té gran part del treball fet i s’espera que segueixi avançant en aquesta línia.

L’habitatge a Catalunya

Hem de dir que a Catalunya s’uneixen diversos factors. En primer lloc, la falta d’espai urbanitzable; en segon lloc, un augment sostingut dels preus al llarg dels últims dos anys; i, finalment, un estancament o una baixada durant els últims mesos de 2017, per la incertesa política. Tots aquests elements han de valorar-se, ja que, de no fer-ho, realitzaríem un judici sense tenir la informació suficient; i, probablement, ens equivocaríem.

D’altra banda, també haurem de saber on volem trobar un habitatge, tant si ens referim al municipi com si, en canvi, dins d’est, busquem una zona concreta, atès que els preus poden variar bastant. A Barcelona, per posar un exemple, no és el mateix comprar o llogar un pis en el districte de Sarrià-Sant Gervasi que fer-ho a Sants-Montjuïc. De fet, les diferències entre un districte o un altre, en el preu final, depassen el 100 % en immobles de característiques similars, de manera que és convenient estudiar detingudament el que desitgem.

Per exemple, si busques viure a l’àrea metropolitana de Barcelona, una opció interessant, per preu i connexions amb el transport públic, és Santa Coloma de Gramanet, una ciutat limítrofa i integrada en el continu de la Ciutat Comtal. Altres possibilitats que pots valorar amb API Catalunya són Badalona, Sant Adrià de Besòs, Cerdanyola del Vallès, L´l’Hospitalet de Llobregat, Cornellà de Llobregat o Esplugues.

Adquirir habitatge amb API Catalunya

En API Catalunya som coneixedors de les tendències del mercat immobiliari i, per això, realitzem taxacions amb la garantia que els pisos valen al mercat, realment, la qual cosa diem que valen. No ens juguem el nostre prestigi d’anys ni la nostra llicència en el col·legi professional per guanyar uns euros més. Per aquest motiu, API Catalunya t’ofereix tranquil·litat, un element fonamental en un mercat atzarós per naturalesa, com l’immobiliari.

D’altra banda, tenim la capacitat de buscar-te l’habitatge que s’adapti a les teves circumstàncies personals. Tenim immobles per singles, parelles o famílies amb fills, amb diferents mesures i ubicacions. Algunes persones prioritzen l’amplitud, mentre que unes altres busquen proximitat a serveis públics o equipaments. Afortunadament, gràcies al nostre catàleg, serà difícil no trobar una solució a la teva mesura.

Per totes aquestes raons, et suggerim que contactis amb nosaltres perquè aconsegueixis l’habitatge que desitges amb totes les garanties legals per a la teva família. El mercat immobiliari en 2018 t’oferirà diverses oportunitats i en API Catalunya te les anem a ensenyar perquè trobis el que estàs buscant. T’esperem.

Troba el teu pis ara amb API.cat