Plans pels quals anar-se a viure a Terrassa

Plans pels quals anar-se a viure a Terrassa
4.3 (85%) 4 votes

Foto: Sole Pérez

Foto: Sole Pérez

És una ciutat d’aproximadament uns setanta km2 pertanyent a la província de Barcelona . Una ciutat de clima benèvol, amb hiverns suaus i estius calorosos. Si no la coneixes, para esment, perquè amb els plans per viure a Terrassa no pensaràs en una altra cosa.

Una dels molts avantatges de viure allí és la seva varietat artística i cultural, que comprèn múltiples períodes històrics. Abasta des d’aspectes romans fins als elements modernistes més autèntics.

Alguns sobrenomenen a aquesta pintoresca ciutat com el Manchester espanyol, perquè és una ciutat en la qual encara es pot veure el testimoni silenciós d’una influent revolució industrial. Durant el segle XIX va ser una de les zones destacades en aquest camp, especialitzada en el sector tèxtil, concretament en el treball de la llana. Reminiscències d’aquest passat industrial envolten la ciutat, aportant-li un to nostàlgic i intrigant. En ella podrem veure algunes de les antigues fàbriques de vapor amb les seves corresponents xemeneies que, a més, han estat catalogades com bé d’interès cultural. cal destacar la xemeneia Bóbila Almirall, la infinita escala de la qual de caragol li va valer el registre en el Guinness dels rècords. La fira modernista de Terrassa, que té lloc al maig, pretén transportar al visitant a aquest període, mostrant-li tot la seva esplendor industrial.

No obstant això, aquesta ciutat data de l’època dels romans, per la qual cosa el seu valor històric és incalculable. Si t’agrada viure envoltat d’història, Terrassa es posiciona com una opció que has de considerar. Compta amb un dels conjunts arquitectònics medievals més imponents de tota Europa. Fundat a mitjan segle V, es postula com una peça vital per comprendre la decadència de l’Imperi romà i els primers segles de marxa del cristianisme. Sens dubte, consta d’un més que interessant patrimoni artístic i cultural.

Una ciutat que va més enllà del seu patrimoni històric

Si tornem a l’actualitat, qui no estaria encantat de tenir l’oportunitat de viure allí. Una ciutat bella i ben plantejada. Compta amb edificis de Lluis Muncunill, parcs de somni on respirar aire pur en ple centre…, en definitiva, un lloc on sempre hi ha alguna cosa que fer. Una enorme oferta cultural, amb els seus museus que abasten temàtiques d’allò més variat, al costat d’una oferta d’oci i gastronomia que no té gens que envejar a la propera Barcelona. Entre les seves moltes activitats podem trobar teatre, cinema, música, sales d’exposicions i centres lúdics.

Per descomptat, viure a la ciutat no té per què suposar distanciar-se de tot el relacionat amb el vessant natural. Si t’agrada viure en un lloc cèntric, però també et delectes amb el que naturalesa t’ofereix, no has de renunciar a gens, Terrassa disposa de parcs naturals en els quals gaudir de la naturalesa i d’una vida activa dins del seu entorn.

Barcelona compta amb una població d’1 609 milions d’habitants i una superfície d’uns cent dos km2, mentre que Terrassa té 215 121 habitants. I els avantatges d’una gran ciutat amb menys de la meitat d’habitants, la qual cosa es tradueix en comoditats respecte al tràfic, serveis i oci, en fi, més tranquil·litat i menys estrès en un entorn únic. No obstant això, per a aquests moments en els quals desitgem la bullícia de la cosmopolita Barcelona, aquesta es troba a tan sol 35 quilòmetres, al voltant d’uns 40 minuts amb cotxe.

És una ciutat inclusiva que facilita les visites guiades i accessibles a tots. Amb un ajuntament que pot destinar part de la seva estratègia a pal·liar els obstacles d’un col·lectiu que, en altres ciutats, pugues no sentir-se comprès.

Un emplaçament privilegiat per provar els productes de la zona, Terrassa gastronòmica, que compta amb aquesta marca que els identifica i fomenta el seu desenvolupament donant la importància que mereixen a aquests aliments autòctons del lloc. Dins de la seva varietat trobaràs vi, cafè, embotits, verdures, olis, etc.

A més, per als amants de l’esport, hem de dir que té una gran tradició en aquest àmbit, sent coneguda per fomentar la pràctica d’esports com a hoquei herba, waterpolo, golf, ciclisme o futbol.

Avantatges d’aquesta bella ciutat

1. Calma: és una ciutat, però no compta amb l’excés de població d’altres llocs. Hi ha qui no té problema amb llocs superpoblats, però d’altres, per contra, prefereixen llocs menys concorreguts. Per això, Terrassa t’ofereix els avantatges d’una ciutat amb una quantitat d’habitants moderada.

2. Connexions: està molt bé comunicada, tant per tren com per autobusos, per la qual cosa treballar en altres llocs propers no és una opció descartable, com tampoc gaudir de petites escapades de finalització de setmana.

3. Pressupost: una gran ciutat sol tenir l’inconvenient d’un encariment en el preu dels seus habitatges. Això no succeeix a Terrassa, per la qual cosa l’estalvi en el lloguer o la compra pot ser un altre al·licient a tenir en compte.

4. Serveis: com indicàvem anteriorment, l’accés als serveis es produeix d’una forma més senzilla i menys saturada, ensenyament, sanitat i tràmits de tot tipus sense llargues esperes.

5. Pàrquing: té menys problemes d’aparcament perquè compta amb molts menys habitants. Es va acabar la despesa de combustible innecessari mentre es busca on aparcar.

6. Vida: malgrat ser una localitat tranquil·la, compta amb nombroses opcions d’oci, gastronomia i cultura. El seu festival de jazz té una llarga trajectòria i és molt lloat en altres regions.

Compra i lloguer d’habitatges a Terrassa

El preu, tant de la compra com del lloguer, en aquesta ciutat és més baix que en altres nuclis urbans més grans. Per tant, invertir en la compra d’un habitatge en ella és una gran oportunitat. Si encara no ho veus clar, malgrat tot el que ofereix, potser provar una temporada en un habitatge de lloguer acabi per convèncer-te.

T’animem a buscar propietats per la zona i a comprovar els seus avantatges per tu mateix, i podràs veure que mai et faltaran plans per viure a Terrassa. Una ubicació ideal per a aquells que volen els avantatges de viure en una ciutat i cap dels seus inconvenients.

Troba el teu pis ara amb API.cat