Tot el que has de saber per mudar-te a Barcelona

Tot el que has de saber per mudar-te a Barcelona
5 (100%) 3 votes

barcelona-mudanzaBarcelona és una de les metròpolis més importants del Mediterrani. Si vas a realitzar una mudança a Barcelona, convé que tinguis en compte una sèrie d’elements perquè no et surti més cara del que esperes.

En aquest article t’indiquem els ítems a considerar quan vagis a viure a Barcelona, de manera que vas a evitar sorpreses desagradables.

Viure a Barcelona

Recorda, abans de gens, que Barcelona és una gran ciutat; i, en conseqüència, té els mateixos problemes de mobilitat i contaminació que et pots trobar en les urbs d’aquestes dimensions. De totes maneres, això t’ho trobaries, igualment, a Madrid, París o Milà, per posar alguns exemples.

D’altra banda, a Barcelona s’uneixen dues circumstàncies, com són el turisme i ser un centre comercial i de negocis continental. Per aquests motius, els preus de l’habitatge són més alts.

Transport públic

El metre és la millor opció per moure’t per la ciutat, ja que té infraestructura en tots els districtes, també integrada amb els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. A més, els dissabtes obre les 24 hores del dia, sent l’únic d’Espanya que ho fa. D’aquesta forma, podràs anar de festa sense preocupar-te per haver de pagar un taxi (si no vols).

Quant als autobusos, existeixen les línies TMB diürnes; i, a la nit, el Nit Bus, encara que compta amb moltes menys.

Barcelona com a urbs turística

Comença per assumir que Barcelona és una ciutat turística i, en conseqüència, en els establiments d’hostaleria dels voltants dels monuments vas a pagar molt més. Pots provar a prendre alguna cosa als voltants de La Pedrera, Sagrada Família o Catedral; però, probablement, paguis molt més que en locals que estiguin a tan sol tres o quatre pomes.

Per aquesta raó, si desitges prendre un cafè, una canya o un refresc en una terrassa, et recomanem que et quedis al teu barri, on notaràs la diferència de preu.

Cada barri és diferent

Això és una obvietat, però Barcelona és una ciutat que ha crescut absorbint barris que, fins a finals del segle XIX i principis del XX, eren municipis independents. Per aquest motiu, si excloem l’Eixample, hauràs d’acostumar-te a carrers sense massa planificació urbanística. Al cap i a la fi, tampoc és tan estrany, tenint en compte que el nucli històric de la ciutat va començar a configurar-se en l’època romana; i, en l’Edat Mitjana, va començar a estendre’s pel que avui coneixem com Ciutat Vella.

Per la nostra experiència, si bé conèixer tota la ciutat és complicat, familiaritzar-te amb el teu barri serà ràpid; i, en uns mesos, semblaràs un barceloní de tota la vida, atès que li agafaràs afecte.

Alternatives naturals

Uns dels principals reclams de la ciutat són les platges, encara que la veritat és que, fins als Jocs Olímpics de 1992, Barcelona no es va acabar d’obrir, definitivament, al mar. Avui, no obstant això, un dia d’estiu serà difícil que no les trobis plenes a vessar. En qualsevol cas, és una alternativa barata per passar el dia.

També existeixen grans àrees verdes que pots gaudir sent resident, com els casos del Parc Güell, Parc de la Ciutadella o Laberint d´Horta. Sí és important assenyalar que en la majoria dels barris hi ha zones d’esplai, encara que no d’aquestes dimensions. L’antiga plaça dura ha deixat pas, gradualment, a les places verdes o enjardinades.

I, si ets de muntanya, a Barcelona comptes amb el privilegi de la serra de Collserola. Algunes línies dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya arriben al peu de la muntanya i aquesta és una zona ideal per fer senderisme i gaudir de la naturalesa.

Llogar pis a Barcelona

El lloguer d’un pis a Barcelona és una opció a valorar, però convé que sàpigues on vols viure i les diferents circumstàncies. Diem això perquè la Ciutat Comtal compta amb zones on es concentra públic jove i unes altres de gent d’edat més avançada o amb altres circumstàncies personals. En aquest aspecte, Barcelona segueix la tendència de les grans urbs en la postmodernitat, consistent a segmentar els habitants no solament per ingressos econòmics, sinó també per interessos .

Per exemple, si busques un estil de vida més alternatiu, barris com Gràcia o Sant Antoni poden ser els més adequats per a tu. En canvi, si cerques més tranquil·litat, una zona com Sarrià-Sant Gervasi, amb menys tràfic, pot ser la més indicada. Si vols estar prop de les platges, la Barceloneta o Vila Olímpica són dues opcions interessants.

Per aquestes raons i, per descomptat, tenint en compte el preu, anar a una agència especialitzada de API Catalunya és una bona opció, ja que comptem amb un ampli estoc d’habitatges en lloguer. A més, tenim locals comercials i places de garatge; de manera que, si vols establir-te a Barcelona, tindràs totes les possibilitats.

Comprar habitatge a Barcelona

Si ja tens la intenció d’establir-te definitivament a la ciutat o ets d’aquí des de sempre, la bona notícia és que els preus per comprar habitatge a Barcelona s’han estabilitzat en els últims mesos. Les perspectives a curt termini són que no hi hagi grans pujades per reescalfament i els tipus d’interès es mantinguin com fins ara. Per aquest motiu puguis considerar la compra com una opció.

La compra d’un habitatge sol ser la principal inversió que fa una persona al llarg de la seva vida, de manera que un element fonamental és la confiança en què no hi haurà problemes. Clar que cal buscar un bon preu i un pis que compleixi amb la idea que tenim, però és indispensable tenir la seguretat que tot es realitzarà conforme a la legalitat. En aquest sentit, API Catalunya t’ofereix la garantia que els nostres agents segueixen un codi deontològic.

D’aquesta manera, comprar habitatge a Barcelona et resultarà més fàcil. Per catàleg, preus i garanties legals, API Catalunya és la millor alternativa per realitzar la teva mudança a Barcelona. Contacta amb nosaltres i t’ampliarem la informació.

 

Troba el teu pis ara amb API.cat