Des de fa anys, hem vist com el teixit industrial de les ciutats ha anat desapareixent, o sofrint un èxode progressiu del nucli urbà, deixant enrere molts espais buits. Viuries en un d’ells? Series capaç de convertir un local en un habitatge? Si és així, ets un dels nostres. Segueix llegint!
Recuperar locals i donar-los una nova vida
Aquests espais de caràcter industrial van deixar d’utilitzar-se pel que van ser dissenyats, però a poc a poc, van ser recuperats per donar-los una nova vida.
Aquí a Barcelona, el barri de Poblenou és l’exemple més clar d’això, transformant-se en una zona postindustrial de caràcter innovador amb projectes com el 22@, o el Poblenou Urban District, que precisament avui, celebra la quarta edició del seu Open Day, reafirmant-se com el Nou Districte de l’Art i la Creativitat de la ciutat.
Però no només empreses tecnològiques, start ups, agències de publicitat, productores audiovisuals, showrooms, co-workings, galeries d’art o espais de creació, han donat una segona oportunitat a naus, fàbriques, magatzems i locals. Moltes persones van decidir viure allà, convertint aquests grans espais en atractius i acollidors ‘lofts’. Diàfans, amb molta llum, poques divisions, i grans possibilitats.
Lofts de tot tipus, industrials, moderns, rústics, minimals, senzills, per singles, parelles, i fins i tot alguns amb gronxadors, pensats per viure una família amb nens.
Viure en un local? Convertir-ho en habitatge?
Per descomptat. D’aquelles primeres imatges que ens arribaven a través del cinema, on vèiem al protagonista de la pel·lícula vivint en un espectacular ‘loft estil New York’, a l’actualitat, ha plogut molt. I ara, ja no ens sembla tan estrany, ni irreal, tot el contrari.
Per a molts de nosaltres seria una experiència única convertir un local, o un magatzem en un habitatge. Transformar-ho, decorar-ho, fer-ho nostre i gaudir vivint en ell.
Principals requisits? Cèdula d’habitabilitat, imaginació i ajuda professional -arquitecte, interiorista, industrials per a la rehabilitació-, que ens ajudin a valorar i supervisar el nostre pla de reforma. I en cas necessari, a realitzar els canvis estructurals oportuns.
Què em dius? T’atreviries a intentar-ho? O prefereixes viure a un vaixell?
Foto 1: BIT Comunicació
Foto 2: Pinterest
Foto 3: Pinterest
Foto 4: Pinterest
Foto 5: Pinterest
Foto 6: Pinterest