
l’Internet de les coses
Ja fa algunes dècades que Internet va venir a les nostres vides per quedar-se i ho va fer amb tanta força que, ara per ara, la majoria de nosaltres no seria capaç de concebre el seu treball o les estones d’oci sense connectar-se a la xarxa de xarxes. Ara bé, tot i que la novetat ja ha passat, mai deixen de sorgir noves idees per aplicar a la vida quotidiana. En les notícies immobiliàries portem en aquesta ocasió una de les innovacions més recents que relacionen Internet amb l’habitatge. És el que es coneix com Internet de les coses (Internet of Things).
En què consisteix?
Encara que a simple vista pugui semblar un concepte una mica abstracte, el terme Internet de les coses ja està bastant estès entre la societat i no són pocs els que disposen a la seva llar d’objectes quotidians connectats a través de la xarxa. La idea és que els objectes d’ús quotidià es tornin interactius.
Ara bé, com funciona? A grans trets, es podria dir la clau està en què cada un dels objectes connectats a Internet té una IP específica mitjançant la qual pot ser accedit pari rebre instruccions. A més, pot contactar amb un servidor extern i enviar les dades que reculli.
Internet de les coses a casa
Tot i que aquest tipus de tecnologia encara és una cosa incipient, ja s’han donat els primers passos. Així que, si vols controlar de forma remota la neteja, la llum o la calefacció del teu pis de Barcelona, ja pots fer-ho sense problema.
De manera que des del nostre mòbil o tablet podem encendre o apagar la calefacció, els llums o el forn, per exemple. Amb un senzill mòdul Wi-Fi -o una SIM com la del mòbil-, gairebé qualsevol dispositiu electrònic es pot connectar a Internet i una app instal·lada al mòbil pot convertir-lo en un sistema de gestió remot de l’element en qüestió.
Vegem alguns exemples més de com la tecnologia ens pot fer la vida una mica més còmoda. Des de qualsevol lloc i en qualsevol moment podem posar en funcionament o desactivar la nevera, la rentadora o al microones. La qual cosa, a vegades pot ser molt útil. A més, en el cas concret de la nevera, aquesta pot comunicar-se directament amb el servei tècnic si es avaria o si detecta alguna peça que necessiti ser substituïda. També és possible posar en comunicació dos electrodomèstics. Per exemple, coordinar la rentadora i l’assecadora perquè aquesta es prepari quan la rentadora estigui pròxima a acabar el programa de rentat.
Ciutats “amables”
Aquesta revolució tecnològica no només afectarà les llars, també s’estendrà als carrers fins a arribar ciutats completes. Són les smartcities. Si vols saber més sobre aquest concepte, pots trobar informació al nostre bloc.
Ja ha entrat l’Internet de les coses a casa teva? Explica’ns com ho ha fet.