
Com decorar un espai de coworking
D’un temps ençà, treballar des de casa s’ha convertit en una de les maneres més habituals de guanyar-se la vida. I tot i que pot portar amb si molts avantatges, com la reducció de les despeses en menjar i transport, també pot limitar el creixement personal i laboral de l’freelancer (treballador per compte propi). Enfront de la figura de l’autònom que salta del llit a l’escriptori per començar a treballar, va sorgir fa uns anys l’alternativa del coworking. En les notícies immobiliàries hem recopilat algunes idees per fer del teu espai de coworking el lloc ideal per compartir la teva jornada laboral traient-li el màxim profit al mateix temps que gaudeixes de la companyia de la resta de coworkers.
Així doncs, si portes uns mesos treballant en el teu pis de Barcelona i has decidit que ha arribat el moment de “sortir de casa” per anar a l’oficina (coworking), aquí tens algunes idees perquè l’experiència sigui el més positiva possible.
Compartir oficina, però també idees
Coworking és la pràctica per la qual professionals que no comparteixen ni empresa ni sector d’activitat, s’uneixen per treballar junts en un mateix espai. A més de l’avantatge de reduir despeses en electricitat i acabar de cop amb la solitud laboral, compartir la teva jornada laboral amb més persones et reportarà un continu enriquiment professional.
Sobre solen treballar d’aquesta manera? L’habitual és que els espais de coworking estiguin ocupats per professionals independents com periodistes, fotògrafs, arquitectes, dissenyadors, programadors… Ara bé, perquè la convivència sigui fluïda i fructífera, a més d’una bona actitud per part dels ocupants, el espai ha de reunir alguns requisits, com ara una distribució adequada i una decoració adaptada a l’objectiu de l’espai.
Divisions, no separacions
No podem passar per alt que en un espai de coworking hi ha d’haver zones privades i altres comuns, com per exemple, una sala de reunions, una zona d’oci o una petita cuina o menjador.
Això sí, tots aquests departaments solen integrar-se en espais diàfans on tot flueix, tant les persones com les idees. La qual cosa és molt positiu. No obstant això, tan important com compartir un sol espai és que cada treballador mantingui el seu propi. És a dir, que el quid de la qüestió és trobar l’equilibri entre la privacitat i la comunitat. Per aconseguir-ho es poden col·locar elements divisoris que no es converteixin en murs infranquejables que limitin o eliminin la comunicació. Per exemple, una bona opció són els panells de vidre en els quals penjar dibuixos, papers amb idees, post it, o suros amb la mateixa finalitat.
Una altra manera de distingir zones sense que per això estem marcant límits és col·locant plantes. D’aquesta manera, no només aconseguireu mantenir la independència de cada un, a més de donar a l’espai un toc de color i, per descomptat, us proporcionarà valuosos beneficis de salut física i emocional, ja que està demostrat que les plantes contribueixen a la millora del nostre benestar.
Treballes en un espai coworking? Creus que la distribució i la decoració són factors importants per a la seva eficàcia?