Consells per decorar un habitatge de platja amb motius mariners

Consells per decorar un habitatge de platja amb motius mariners
5 (100%) 3 votes

Imagen: © NIQUELARTE

Imagen: © NIQUELARTE

Viure en una localitat costanera, prop del mar, és un somni que molts realitzen durant les seves vacances i uns altres aspiren a gaudir durant tot l’any. Els habitatges de platja produeixen una sensació gratificant que influeix molt positivament en la vida de les persones, tant per la sensació de tranquil·litat i relaxació que transmet com per l’atractiu de les activitats que es poden realitzar prop de casa.

Els habitatges costaners també solen ser especialment seductores, a causa de l’encant de l’estil mariner de la seva decoració, un estil clàssic, molt característic, que converteix qualsevol casa en un entorn serè i confortable. Viure en la costa, en una casa d’estil mariner és possible i hi ha localitats precioses en les quals podem trobar un habitatge a la nostra mesura, per exemple, en Castelldefels.

Claus per decorar un habitatge de platja

La decoració d’estil mariner utilitza línies simples i definides, contrastos de colors, materials naturals i mobles funcionals per crear espais relaxants que evoquen matins assolellats i suau brisa marina.

Amb solament uns pocs elements es pot transformar un espai impersonal en un atractiu habitatge que et faci sentir com si estiguessis de vacances tot l’any. Aquests són alguns dels trucs més efectius per decorar un habitatge de platja amb un estil mariner.

Colores para decorar un habitatge de platja amb estil mariner

Perquè un estil “navy” resulti efectiu són absolutament necessaris dos colors: el blanc i el blau marí. El blanc converteix qualsevol espai en lluminós, ho fa semblar més ampli i les parets emblanquinades són un clàssic de l’estilo platja. L’altre color predominant haurà de ser el blau marí, que evoca les profunditats del mar i és un color que combina a la perfecció amb qualsevol un altre que vulguem introduir per donar un contrapunt.

A la nostra paleta de decoració li podem afegir qualsevol to que s’inspiri en la naturalesa i crear així diferents gammes que es puguin adaptar a diferents personalitats. Per exemple, si es busca un entorn equilibrat podem inspirar-nos en una platja i prendre colors dels tons de la sorra, de les petxines o de la fusta envellida que retorna la marea; el resultat serà una decoració serena, clàssica i sense estridències.

Per adaptar l’ambient mariner a un entorn més alegre, que ens pugui servir per a habitacions infantils o, simplement, perquè resulti més cridaner, podem introduir contrastos inspirats en la fauna i flora del fons del mar: els tons coral són especialment alegres per a decoracions juvenils; el blava turquesa combina a la perfecció amb el blau marí; els tons verds dels diferents tipus d’algues són una altra opció que aporta personalitat i el groc que evoca la llum del sol donarà un punt d’alegria al conjunt.

Materials mariners per decorar un habitatge de platja

L’estil mariner dóna preferència a materials naturals, orgànics que, a més de no passar de moda, són fàcils de conservar i mantenir.

Per als elements estructurals, la fusta és el material més utilitzat. Sòls, bigues, portes i porticons de fusta són essencials perquè la decoració marinera sigui efectiva. Igual que la fusta en els vaixells, la que utilitzem per decorar el nostre habitatge de platja pot mantenir un to natural o estar pintada, preferiblement en un dels colors que comentàvem anteriorment, blanc o blau marí.

El mobiliari haurà de ser funcional, pot ser fins i tot bàsic ja que no haurà d’incloure peces que destaquin massa en el conjunt. En el cas dels elements de descans, com a cadires, butaques, sofàs i llits, el toc mariner es pot aconseguir amb els elements tèxtils; en cas de mobles, armaris, escriptoris, armaris de rebost, aparadors, etc., podem aconseguir un gran canvi simplement canviant els tiradors i altres petits elements.

Quant als elements metàl·lics, no hi ha metall més mariner que el llautó. El llautó és el material més emprat per als instruments de navegació, rellotges, brúixoles, bitàcoles, sextants, tots ells són eines imprescindibles per a la navegació i, a més, poden resultar elements molt efectius per decorar un habitatge de platja.

Els elements tèxtils són els que van a donar un toc definitiu a la decoració de la nostra casa costanera. Els podem utilitzar simplement per donar els tocs de color, per exemple, tèxtils blau marí sobre una decoració blanca, però també per donar l’ambient precís amb motius com les llistes en blanc i blau, o motius típicament mariners com ancores, peixos, etc.

Aquests elements tèxtils els podem utilitzar en dormitoris, vestint els llits, en salons com a tapisseria de sofàs i butaques, en menjadors, com entapissats en les cadires i com a estovalles en la taula, en cambres de bany com a cortines de dutxa i catifetes. A més, en tota la casa poden estar presents en forma de cortines o estors en les finestres i catifes en els sòls. També són elements decoratius molt versàtils, com els coixins, que s’utilitzen en qualsevol estada.

Elements definitius per a una decoració marinera

El toc final per crear un ambient realment mariner ho aportaran els detalls i complements; en ocasions poden ser sol petits elements decoratius, però atorgaran personalitat al conjunt de la nostra decoració.

Qualsevol objecte nàutic serà benvingut per decorar el nostre habitatge de platja. Els instruments de navegació de paret són elegants i característics; un timó de fusta pot tenir diferents usos, des d’una simple decoració de paret fins a un peu de taula, igual que les ancores, que també poden resultar d’utilitat, a més de ser molt decoratives.

Motius típicament mariners per a la decoració

Introduir motius distintius que formin part de la decoració, bé com estampats en els tèxtils, com a revestiment de paret en algunes zones concretes o, simplement com a petits complements serà una clau per a l’èxit. La rosa dels vents és un símbol per als navegants i també un element que funciona molt bé en la decoració, a més dels anteriorment esmentats: ancores, timons, petxines, peixos, estels de mar, etc.

Avantatges de viure en una casa de platja

A més del relaxant de la decoració marinera dels habitages de platja, estar prop del mar resulta altament terapèutic, per la qual cosa també és molt recomanable.