En què es fixa un inversor immobiliari?

En què es fixa un inversor immobiliari?
Valora este articulo

Inversor inmobiliari

Inversor inmobiliari

Des del punt de vista empresarial, invertir té com a objectiu obtenir ingressos o rendes al llarg del temps mitjançant l’ús de certs béns. I si parlem d’inversió immobiliària, ens referirem a l’ús de béns immobles. En aquest post no entrarem en si és o no el moment oportú per emprendre una acció d’aquest tipus. En aquesta ocasió, ens centrarem en alguns dels aspectes en què s’hauria de fixar algú que vulgui invertir amb certa seguretat.

Qui inverteixen i quant?

Comprar per vendre pel doble del que es va escripturar una propietat és una pràctica que es va acabar fa gairebé deu anys quan la bombolla immobiliària va esclatar i va donar al trast amb les pretensions de riquesa d’aquells inversors que buscaven ingressos tan ràpids com voluminosos. No obstant això, l’opció de comprar per llogar va ser la que menys va patir i el 2014 la rendibilitat va pujar 60 punts fins al 5,3% segons un informe d’idealista, enfront del 4,7% de 2013.

Ara bé, ¿qui van comprar immobles amb la intenció d’obtenir aquesta rendibilitat i quina quantitat van invertir? Segons un estudi elaborat per fotocasa.es els espanyols entre 45 i 54 anys són els que més van invertir en habitatge el 2014, en concret 204.984 euros de mitjana, seguits dels que tenen entre 35 i 44 anys, que van gastar 189.609 euros i els joves d’entre 25 a 34 anys van invertir l’any passat 175.456 euros en la compra d’un habitatge. I entre els compradors, un 16% va comprar com inversió.

On és més segur invertir?

En primer lloc, abans de decidir-nos per un immoble o un altre, hem de considerar si les condicions macroeconòmiques acompanyen i si el panorama és propici per a la inversió. Per a això, és fonamental estar vivint un creixement fort de l’economia, augment de l’ocupació, increment del turisme i ascens de tots els indicadors de confiança.

A partir d’aquí, si el context és tan favorable com el descrit, buscarem llocs considerats segurs i que ofereixin garanties de rendibilitat. En aquest sentit, els experts assenyalen a les grans capitals com Madrid o Barcelona com els llocs més idonis. Així mateix, els enclavaments més turístics com la Costa del Sol també són opcions a valorar seriosament per l’inversor immobiliari.

Millor en el centre de la ciutat

Si et decideixes per comprar un pis a Barcelona, ​​serà més rendible que inverteixis els teus estalvis en l’adquisició d’un immoble al centre de la ciutat, principalment edificis en rehabilitació o solars amb excel·lent ubicació.

Després d’una llarga travessia pel desert, que dura ja vuit anys, sembla que la majoria dels experts coincideixen a afirmar que de nou la compra d’immobles com a inversió és una bona idea en termes de rendibilitat.

Creus que la inversió immobiliària està tornant a créixer en l’economia espanyola? Comparteix la teva opinió. Ens encantaria conèixer-la.

Foto: BIT Comunicación

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari