
Barcelona
Tot i que des de fa temps la intuïció ens estigui dient que bufen vents a favor per al sector immobiliari, la veritat és que en Api.cat preferim basar les nostres opinions en dades i en xifres objectives extretes d’estudis elaborats per institucions reconegudes. En aquest sentit, en notícies immobiliàries et mostrem algunes de les conclusions obtingudes arran de l’informe “Tendències en el mercat immobiliari a Europa 2016″ elaborat per PwC i l’Urban Land Institute.
Bones perspectives per a Barcelona
El document, elaborat pel PwC i l’Urban Land Institute, assegura entre altres afirmacions que la previsió immobiliària per a les grans ciutats espanyoles, especialment, Barcelona i Madrid són molt positives.
La capital d’Espanya es manté en quarta posició entre les més atractives, per darrere de Berlín, Hamburg i Dublín. Prova d’això és que Madrid va mobilitzar 5.000 milions d’euros entre octubre de 2014 i setembre de 2015.
Pel que fa a la Ciutat Comtal, puja un lloc, fins l’esglaó número 12, i forma part d’un grup de 18 ciutats amb perspectives d’inversió optimistes en 2016.
Què és el que impulsa el mercat europeu?
Sense perdre de vista que l’anàlisi està treballat des de la perspectiva europea, l’informe assenyala l’abundància de capital i la manca d’actius de qualitat com els motors principals que empenyeran la promoció immobiliària i la inversió en sectors alternatius als tradicionals, segons el 80 % dels enquestats.
D’altra banda, una mica més de la meitat dels interrogats, el 55%, creu que el capital continuarà entrant amb força al mercat durant aquest any, gràcies a l’escenari de baixos tipus d’interès a Europa i el consegüent major atractiu de la inversió immobiliària respecte a la baixa rendibilitat de la renda fixa.
No obstant això, els actius de qualitat seguiran escassejant, segons un altre 40% dels enquestats, mentre que aquells disponibles estaran sobrevalorats en pràcticament tots els mercats europeus, d’acord amb el 63%.
Efecte dòmino
I com una cosa porta a l’altra, aquesta tendència alcista del sector immobiliari es veurà acompanyada d’un creixement parell en sectors com el sanitari, la salut, l’hoteler, els allotjaments estudiantils o el Logisitico. “Aquests sectors alternatius estan notant ja l’efecte favorable de grans fenòmens globals com la urbanització, l’envelliment de la població i el desenvolupament tecnològic”, observa l’informe.
Finalment, la mateixa font s’aprecia una bona dosi d’optimisme dels fons, inversors institucionals, companyies immobiliàries i bancs sobre l’evolució d’aquesta indústria en els propers 12 mesos. Encara que assenyala una clara diferència respecte a l’any passat, ja que aquest creixement és una mica menor a causa de la incertesa política, la immigració, el terrorisme, la hipotètica sortida del Regne Unit de la Unió Europea o la desacceleració econòmica a la Xina.
Creus que la tendència europea i l’espanyola coincidiran al llarg de 2016? Comparteix la teva opinió amb nosaltres.
Foto: Pinterest