
Com tenir una conversa convincent
Una cosa és tenir facilitat de paraula i una altra molt diferent ser un bon orador, conversador o interlocutor. I és que no es tracta simplement de parlar i parlar com una cotorra, ja que això no garanteix que t’escoltin i, molt menys, que convencis a qui tens davant. Partint d’aquesta premissa, des de les notícies immobiliàries del bloc d’ Api.cat t’acostem algunes recomanacions perquè la teva conversa resulti interessant i convincent al teu client.
1. Prepara’t el “discurs”
Tant si la teva professió és agent immobiliari com si et dediques a vendre un altre tipus de producte, la veritat és que la preparació prèvia de la visita o reunió que vas a tenir és fonamental. Pensa i plasma en un paper les necessitats del teu client i busca a la cartera de pisos l’oferta que millor s’adapti. És important que davant del client no hagis de pensar en què li pots oferir. Tenir algunes ofertes ja preparades, no només et donarà seguretat en el discurs, també li transmetrà confiança al teu interlocutor.
2. Utilitza paraules senzilles
Deixa els tecnicismes per al cercle laboral. El teu client no es dedica al sector immobiliari, de manera que no ha de conèixer molts dels termes que són propis de l’argot d’aquest àmbit. Posa’t al seu lloc i explica-ho tot amb paraules senzilles i, si cal, pensa en exemples aclaridors. Una bona forma d’assegurar-te que se t’entendrà és fent abans un “assaig general” amb una persona aliena al sector. Si confirma que ha comprès els conceptes que inclou la teva presentació, endavant! Si no és així, continua simplificant fins que s’entengui al 100%.
3. Tingues cura del to
Tan important és el què com el com. Recorda que les mateixes paraules dites d’una manera o altra poden convertir-se en dos missatges molt diferents. El to ha de ser suau, però ferma. Marca cada frase amb seguretat te examinar contundent i rotund. Però, compte! que no sembli que estàs enfadat o que estàs imposant el teu criteri. La idea és que de la teva entonació es desprengui la sensació que estàs a gust, que t’encanta el que fas, que coneixes perfectament el teu treball i que estàs encantat de dedicar tot el temps que calgui.
4. No t’estenguis massa
Precisament el temps és un altre dels factors determinants. Aquí és bo aplicar l’aforisme: “com més curt, millor”. I és que una cosa és tenir la sensació que et dedicarien tot el temps del món si calgués, o una altra que no et deixin aixecar-te i anar-te’n. Així que, recorda que el límit hauria d’estar en els 30 minuts aproximadament. A partir d’aquí, t’arrisques a que el record que li quedi al client sigui el d’haver estat amb una persona excessivament pesada que li va fer arribar tard a l’oficina.
5. Introdueix anècdotes personals
Una bona manera de mantenir l’atenció del teu client és mostrar proper. Això no hauria de restar rigor a la teva exposició i, en canvi, sí aconseguiràs que el client recordi aquesta estoneta com una agradable conversa, la qual cosa, sens dubte, revertirà en el desenvolupament positiu vostra relació professional.
6. Mirades i gestos controlats
Finalment, recorda que el 70% del missatge que li arriba al teu interlocutor procedeix del llenguatge no verbal. És més, si les paraules i els gestos entren en contradicció, aquelles tenen la batalla perduda. Per aquesta raó, aquí van alguns consells: mira als ulls, però no ho facis fixament; deixa les teves mans a la vista, no les deixis a les butxaques ni juguetees amb un bolígraf; si esteu asseguts un enfront d’un altre, intenta mantenir la teva esquena recta, ni tirada cap endavant, ni recolzada cap enrere; per contra, si esteu dempeus, no creus els braços, mou-per emfatitzar les teves frases però no els zarandees en excés. Ah! i no li tocs ni agafades del braç, no el coneixes tant.
T’ha semblat útil? Creus que hi ha alguna cosa més que hauríem de tenir en compte? Comparteix la teva opinió.