Torna la construcció

Torna la construcció
Valora este articulo

Creixen les concessions de préstecs hipotecaris, es moderen els preus i torna la construcció? Sembla que sí, t’expliquem més detalls en les notícies immobiliàries d’Api.cat!

construcción

Torna la construcció

Els visats autoritzats per construir nous habitatges es van disparar durant el primer quadrimestre d’aquest any. Concretament, es van autoritzar 21.577 visats d’obra, un 42,1% més que en el mateix període de l’any 2015 (amb 15.184 unitats), segons les dades del Ministeri de Foment.

Amb aquesta nova xifra positiva del primer quadrimestre del 2016, es confirma la tendència alcista de la construcció, que ja suma dos anys consecutius en positiu i va pel camí del tercer.

No obstant això, aquestes xifres encara estan molt lluny del total de 255.968 visats sol·licitats (que no concedits) entre gener i abril de 2006, quadrimestre previ a la crisi, quan el sector estava encara en ple ‘boom‘ i se sol·licitaven més visats en un sol mes que actualment en tot un any. Increïble!

De la xifra total de visats autoritzats fins a abril de 2016, 15.843 van ser per a la construcció de pisos en bloc, amb una pujada interanual del 45,3%.

Uns altres 5.730 van ser per a habitatges unifamiliars, amb un augment anual del 34,2%. I al seu torn, es van autoritzar quatre permisos per a un altre tipus d’edificis no destinats a habitatges familiars, enfront dels 11 de l’inici de 2015.

T’agradaria comprar un pis a Barcelona d’obra nova? Doncs potser, aquesta és la teva oportunitat.

Visats per a reformes i ampliacions d’habitatges

Una cosa és construir de nou i l’altra, les reformes o les ampliacions d’habitatge. D’això, també hi ha xifres: durant el primer quadrimestre del 2016 es van demanar 8.142 autoritzacions per reformar o restaurar habitatges, només un 1,4% més que en el mateix període del 2015. D’altra banda, la demanda de visats per ampliar cases va créixer un 9,5%, fins a sumar 517 unitats.

Màxims i mínims històrics

El Ministeri de Foment va començar a elaborar aquesta estadística l’any 1991. Doncs bé, les dades històriques revelen que: els visats d’obra nova van assolir el seu mínim històric mensual a l’agost de 2013, quan només es van comptabilitzar 1.585 visats. I pel costat oposat, el màxim històric es va registrar al setembre de 2006 amb 126.753 visats.

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari