Conèixer les motivacions de compra o lloguer dels clients potencials és, sens dubte, la peça clau per preparar una bona estratègia per vendre o arrendar qualsevol habitatge. Per aquesta raó, en Api.cat ens fem ressò de les dades que llança un estudi sobre la motivació en aquest àmbit i que conclou que els espanyols que van comprar un habitatge el 2014 ho van fer majoritàriament per millorar el seu habitatge actual, mentre que els que van llogar, ho feien per mobilitat geogràfica. Vegem més detalls.
Comprem per seguretat
És interessant conèixer i analitzar les motivacions que porten a les persones a adquirir un pis. Segons l’estudi esmentat (fotocasa), el 44% dels enquestats va decidir comprar en lloc de llogar perquè va considerar que era una inversió a llarg termini, mentre que el 23% el va moure la idea que llogar és “llençar els diners”.
A més, el 18% dels compradors, es van fer amb un habitatge amb la vista posada en la jubilació. És a dir, com una forma d’estalviar davant la dificultat de cobrar unes pensions.
A part d’aquestes raons econòmiques, entre les causes més personals que van empènyer a la compra el 2014, destaquen el fet de voler millorar l’habitatge actual (36%), ampliar la família (34%) o independitzar-se o anar-se’n a viure amb la parella (18%).
A més, només el 13% dels propietaris van comprar l’habitatge com a segona residència, mentre que per el 71% era primera residència.
En conclusió, el 2014, la compra de l’habitatge està protagonitzada per persones que, majoritàriament, ja tenien un habitatge i que volien millorar-la. D’altra banda, els que van invertir (14%) en un bé immoble, ho van fer per diverses raons, sent un dels més habituals el assegurar-se un refugi per a les adversitats o la jubilació.
Lloguem per obligació
Según el mateix estudi, el sentiment de propietat tan arrelat entre els espanyols, va perdent força entre els més joves, que consideren el lloguer com una forma de salvaguardar la seva llibertat davant el lligam que suposa una propietat. Una conclusió interessant a la qual se sumen altres que es desprenen de dades com que el 33% dels que van llogar el 2014, ho va fer per un canvi de treball, per davant d’aquells que van voler millorar la zona o el domicili actual (32% ), els que van augmentar la família (22%), es van independitzar o es van anar a viure amb la seva parella (21%) o els que es van separar d’ella (14%).
Així doncs tenim el canvi de treball com a motivació principal per llogar un immoble, i voler millorar l’habitatge, com a raó majoritària per comprar en lloc de llogar.
Conegudes les raons, ja tenim la base sobre la qual elaborar un pla estratègic que les tingui en compte.
Creus que ser propietari d’un immoble està perdent valor entre els espanyols? Dóna’ns la teva opinió. Ens interessa.
Foto: domesticatueconomia
Foto: trabajarenfrancia