Consells i tendències per pintar les parets d’una casa

Consells i tendències per pintar les parets d’una casa
5 (100%) 1 vote

pintar-paredes-casaPer a molts és un moment temut… però per a uns altres arriba a ser un moment divertit. Pintar les parets de la casa és una tasca que requereix d’una alta dosi d’esforç i paciència. No només cal realitzar el treball de pintat: també escollir pintures, materials, protegir els mobles, planificar per on començar, saber tècniques i fins a netejar posteriorment tot el que hem pogut tacar (fins i tot nosaltres mateixos). Segur que has arribat fins a aquí buscant consells per pintar parets de casa tant en la selecció de la pintura, per pintar la paret o les tendències que estan de moda. Per això, et deixem uns senzills consells per si vas a posar-te a la feina.

Consells per pintar parets de casa amb èxit

A continuació t’oferim els millors consells per pintar les parets del teu habitatge

Triar una pintura de qualitat; comprar a més pinzells i corrons concordes

Igual que el color de pintura de la paret, és molt important comprar una pintura de qualitat. Encara que siguin més cares. Aquest tipus de pintures solen tenir una major força a l’hora de cobrir les habitacions o estades que pintem. Això permet estalviar-nos mans de pintura i el temps d’aplicat, així com d’assecat. No només hem d’escollir correctament la pintura, també triar les eines adequades per a la nostra superfície. Si escollim els materials i eines més barates acabarem més cansats i el resultat probablement sigui pitjor.

Protegir l’entorn per evitar taques a qualsevol espai

Si estem preocupats per com quedarà la nostra paret i el treball que hem de realitzar per a això, també hem de preocupar-nos per protegir el lloc per evitar taques en diferents superfícies. Cobrir el sòl o els mobles amb plàstics és la millor opció per quan degota la pintura. Encintar les vores, sòcols, finestres o portes és una gran idea perquè el pinzell no taqui aquestes superfícies.

Tècniques bàsiques per aconseguir pintar bé

Per poder aconseguir un bon color hem de barrejar i regirar tot el contingut en un només recipient. La pintura ha d’estendre’s sobre la superfície sense degotar ni regalimar. Quan pintem amb un pinzell o corró cal intentar seguir tres passos: aplicar la pintura, distribuir-la correctament i amb cura allisar-la per obtenir un resultat parell.

Utilitzar correctament els pinzells

- Introduir bé el pinzell fins a un terç de les truges dins de la safata de pintura. No per complet. Sol ser un error molt habitual en moltes persones.

- Per delinear una vora, cal usar el costat estret del pinzell. Així tracem correctament.

- Cal evitar que la pintura quedi marcada. Es pinta des de l’àrea seca cap a la pintura fresca.

- Per pintar bé les superfícies planes, usar la part ampla del pinzell.

- Per pintar grans superfícies es recomana aplicar la pintura amb tres traços en diagonal.

L’ús del corró

- Les zones s’han de pintar en petites seccions i s’ha de treballar des de les superfícies que es trobin seques cap a les quals tenen pintura més fresca per evitar les marques.

- Abans de començar a pintar s’ha d’humitejar el corró lleugerament amb aigua per llevar possibles marques o grumolls solts.

- Ficar el corró dins de la safata amb pintura i fent que rodi d’un extrem a un altre de les parets per repartir pintura sobretot el corró.

Neteja i guardat de les eines

Una vegada acabada la tasca s’han de netejar els pinzells i els corrons amb un producte diluent i esbandir repetides vegades sobre el sabó blanc neutre. En aquesta operació s’han d’anar embolicant les eines usades en un periòdic per retirar la humitat. Quan estiguin completament seques es poden anar guardant en un lloc sec embolicades en un paper de periòdic.

Tendències més usades per pintar parets a casa

A continuació t’oferim les millors tendències per pintar la teva casa

El sostre de l’habitatge

Abans de pintar hem de pensar en els sostres de la casa. Normalment no reben cap atenció i poden ser importants en la pintura de l’habitatge. Les tendències actuals eviten el color blanc, sent adequat un to gris clar per aconseguir un millor ambient fresc. Amb un color crema podem optar per un entorn més acollidor.

El blanc crema o grisenc

Aprofundint en aquest color, hem de saber que, malgrat una clara tendència de pintar les habitacions d’un color que no és el blanc, el blanc crema torna a ressorgir per obtenir els millors resultats, però sempre combinant ben els mobles i cortines. Evitem que l’estada sigui austera. El blanc gris ho usen moltes galeries de cultura i els museus per a les seves parets. El motiu? Transmet la sensació de teló, ideal per ambientar salons sobretot en zones amb projeccions o grans pantalles. Busca l’habitatge ideal a Badalona amb aquests colors

El verd com a color estavella fora dels blancs

Aquest color entra dins de la decoració tropical d’un habitatge. És una gran tendència en aquest moment. Diferents tonalitats del color com a inspiració de grans jardins, boscos d’hivern o tons d’oliva, aportant lluentor al nostre habitatge sense deixar de costat a la seva part més exòtica o tropical.

Color cel o mar per a les teves habitacions

Aporten serenitat i molta tranquil·litat a les habitacions sent un dels estils més esperats per aquest any 2018. Un color intens blau aporta estabilitat, però també molta seguretat i els millors acabats. Parell molts, la pintura ideal para nostra casa. En Sabadell hi ha desenes d’habitatges amb aquest tipus de color a les habitacions.

Groc o mostassa

Porta uns anys colant-se entre els colors més usats pel seu dinamisme i caràcter. Alegra les nostres estades aportant un cert aire vintage. És una gran alternativa per a cuines o passadissos.

Colors de tardor

Els marrons clars són la millor opció per comptar amb unes estades tardorenques. Donen una confiança al nostre habitatge amb tons de nou, canyella o un talp càlid per convertir-se en uns companys perfectes per als nostres habitatges.

Si t’ha agradat aquest article, et recomanem que llegeixis les ciutats catalanes on podem gaudir del mar i la muntanya.

Troba el teu pis ara amb API.cat