Decora casa teva amb damajoanes

Decora casa teva amb damajoanes
Valora este articulo

Les damajoanes s’han convertit en una tendència  en interiorisme, però no són un objecte nou, ni de bon tros. Fa alguns anys formaven part de la quotidianitat de totes les famílies. Ara s’han revaloritzat i les seves aplicacions en decoració són infinites. Redescobreix-les i inspira’t a les notícies immobiliàries d’Api.cat!

damajoanes

Damajoanes decorant sobre un moble

Un nom amb història

Potser no ho coneixes com Damajoanes sinó com a càntirs o garrafes de vidre. Però el seu nom és Damajoana i té història:

Prové del francès “Dama Jeanne” en honor a la reina Joana I de Nàpols (1326- 1382), qui en una ocasió es va refugiar d’una tempesta en el taller d’un mestre artesà del vidre. La reina va veure com l’artesà fabricava aquestes ampolles de vidre i li va agradar tant la tècnica, que va voler intentar-ho ella mateixa. En honor a l’interès de la Reina, el mestre vidrier va batejar aquest tipus d’ampolles com “Dama Jeanne” i les va començar a fabricar fins que es va estendre el seu ús.

Damajoanes com a gerros

L’ús més generalitzat que se li dóna avui dia a una damajoana és convertir-la en un gerro. Pots posar-li fulles, flors naturals o artificials, però si optes per l’última opció, que siguin de qualitat. No es pot destrossar la bellesa d’una damajoana amb flors de plàstic de cinquena categoria.

Damajoanes gerros

Damajoanes com a gerros

En solitari

En realitat, les damajoanes són tan boniques, fresques i harmòniques que queden bé fins i tot soles, per si mateixes. Col·locades a qualsevol racó sense flors ni res més. A sobre d’un moble, a una cantonada al terra, a una prestatgeria, per decorar una escala… qualsevol espai guanya encant quan li col·loques una damajoana.

damajoanes

Les damajoanes decoren inclús soles

Damajoanes com a llums

Fins i tot les damajoanes, que són precioses per si mateixes, han sucumbit a la moda del bricolatge i el món DIY (Do It Yourself). Se solen transformar en llums, sigui de taula o de sostre, i la veritat és que queden molt bé. Perquè sí, s’han transformat en una altra cosa, però la seva estètica i bellesa natural s’exalta encara més.

decorar amb damajoanes

Es poden fer llums amb damajoanes

Amb tots els estils

Sorprenentment, les damajoanes són un objecte que queda excepcionalment bé tant en un habitatge d’estil rústic, com en un altre de nòrdic o mediterrani. No hi ha estil que se li resisteixi a una damajoana, la seva bellesa és superior a qualsevol norma o estereotip decoratiu.

decorar amb damajoanes

Les damajoanes encaixen amb qualsevol estil

Què t’han semblat les damajoanes? Coneixies la seva història?

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari