Busques oficina a Barcelona? Els millors llocs per al lloguer

Busques oficina a Barcelona? Els millors llocs per al lloguer
5 (100%) 1 vote

oficina de alquiler en Barcelona

© pexels

Buscar oficina a Barcelona no és una qüestió menor i, sovint, un es troba en el dilema de no saber què escollir i amb més d’una pregunta rondant el cap: quants metres quadrats seria l’ideal? En quina zona de Barcelona? És millor assentar-se a la zona més cèntrica o allunyar-se una mica?

El lloc de treball és gairebé com una segona llar i per això és tan important prendre una bona decisió basada en una anàlisi i estudi previ de les necessitats que tinguem. Per això, abans de llançar-se a signar un contracte, hem de tenir en compte una sèrie d’aspectes que no hem de passar per alt.

Consells per trobar la teva oficina ideal a Barcelona

El primer punt és bàsic. Has de pensar a què et dediques i on es troba el teu públic objectiu. Si, per exemple, ets advocat segurament et vagi fenomenal assentar-te a la zona més cèntrica, ja que és on es troben la major part de les notaries i els advocats de Barcelona. Seria la zona compresa entre Plaça de Catalunya fins a l’Avinguda Diagonal, amb els seus carrers adjacents inclosos.

D’altra banda, l’eix de l’Avinguda Diagonal que va des de la Plaza Francesc Macià fins al Passeig de Gracia és també un bon lloc ja que és aquí on solen estar la majoria de les activitats empresarials.

Si, per contra, ets una startup tecnològica, la zona dels Glories pot ser un bon punt de partida, ja que existeix una incubadora d’empreses que està situada allí.

Això no significa que hagis d’escollir entre aquestes tres zones únicament, però és un bon punt de partida per saber com es distribueix, empresarialment, la ciutat i et pot servir d’ajuda per situar-te i començar la presa de decisions amb certes nocions bàsiques.

Existeixen tantes estratègies com a empreses! Dedica-li el temps que es mereix a sospesar què és el que millor li va a venir al teu negoci. Pots escriure una llista de pros i contres de cada zona si ho consideres oportú ja que segur que et vindran al capdavant més idees de les quals creïs. I recorda, tan important és pensar en les persones que van a treballar allí com en els clients que van a acudir a la teva empresa. Totes les decisions han d’incloure’ls a tots dos.

En Api comptem amb un ampli catàleg lloguers en qualsevol de les zones de Barcelona de tot tipus de gustos i grandàries perquè et puguis centrar en el que tu necessites.

7 aspectes clau que no has de passar per alt

Comunicació

És important que l’oficina, encara que no estigui en ple centre de la ciutat, tingui una bona comunicació. Tant tu com els teus empleats aneu a passar moltes hores en ella i, si no està ben comunicada, els trajectes d’anada i volta acabaran fent mossa en vosaltres. I, els teus empleats més valuosos poden començar a pensar a canviar de treball.

El mateix ocorre amb els teus clients. És fàcil que arribin fins al teu negoci?

Lluminositat

Aquest aspecte és fonamental. Està comprovat que el rendiment és molt major en una oficina amb una bona lluminositat natural que en una altra que no ho té. Pel que, quan visitis els locals, assegura’t que compta amb grans finestrals que deixin passar la llum suficient.

Aparcament

Una pregunta que has de fer-te sempre, abans de triar la teva oficina, és si té o no aparcament. En cas que no tingui, la següent qüestió que has de plantejar-te és si es pot estacionar fàcilment a la zona. No és imprescindible que el teu local tingui pàrquing, però tampoc pots trigar una hora a aparcar cada vegada que vagis a treballar.

Serveis disponibles

Abans de començar la teva nova etapa en l’oficina, has de saber si quan entris per primera vegada a treballar en ella, tindrà tots els serveis en funcionament: llum, aigua i internet, sobretot. De res val acudir el primer dia al teu nou local si, per exemple, el servei que has contractat amb la companyia telefònica no comença a funcionar fins a dins d’una setmana. L’ideal és que, quan hagis triat el lloc perfecte per a tu, dediquis una setmana a organitzar aquests aspectes bàsics abans de traslladar-te definitivament al nou espai.

L’oficina té suficient espai?

Tampoc has de passar per alt els metres quadrats de l’oficina, no solament per a l’activitat que vagis a realitzar en el present més immediat sinó també en un futur. Si el negoci creix, el local es quedarà petit? Sempre és bé pensar en la possible escalabilitat de l’empresa.

Despeses addicionals

Per no portar-te cap esglai, el millor és la planificació. Pensa en totes les despeses addicionals. No solament el lloguer o la compra de l’oficina sinó també el cost que et va a suposar la mudança, el de la reforma, si és que necessita alguna, o els més generals com la llum, l’aigua o internet.

Deixa’t assessorar

De vegades pensem que podem amb tot! No obstant això, és més fàcil del que creiem que se’ns escapin coses importants a l’hora de buscar oficina a Barcelona. Per això, mai ve malament envoltar-se de bons experts en la matèria com Api.

Finalment, quan tinguis el contracte a les teves mans, és clau que ho llegeixis bé per saber que entens tot el que diu i estar segur que aquesta és l’oficina ideal per a tu. Si hi ha alguna cosa que no et queda clar, pregunta al teu agent immobiliari, que estarà encantat d’ajudar-te. El més important és que en aquesta nova etapa que comences, ho facis segur i tranquil. Una vegada signat, solament queda decorar-ho al teu gust i gaudir de l’etapa empresarial que està per venir! No t’oblidis que el disseny, igual que l’elecció correcta del local, és un aspecte imprescindible en qualsevol negoci. Pensa a fer espais oberts perquè els treballadors puguin interactuar i en un mobiliari còmode que permeti poder desenvolupar correctament les tasques necessàries.

Lloguer oficina Barcelona