Em puc permetre llogar un àtic o dúplex a Barcelona?

Em puc permetre llogar un àtic o dúplex a Barcelona?
5 (100%) 4 votes

Es posible alquilar un ático en BarcelonaBarcelona està de moda, la qual cosa no és cap novetat. En els últims deu anys s’ha consolidat com la destinació turística més visitat d’Espanya, reivindicant, a tot moment, la seva condició de centre econòmic i referència gastronòmica, esportiva i del món de la moda.

Si bé Barcelona sempre ha estat una ciutat clau a nivell mundial, el boom dels últims anys ha ocasionat canvis al mercat immobiliari. És comú que sentim parlar de “bombolla immobiliària”, invasió de pisos turístics i altres frases que es viralitzan sense estar sempre en concordança amb la realitat.

Els especialistes del mercat immobiliari, tot i que reconeixen que és una ciutat més costosa que la resta de les de Catalunya i Espanya, tant per comprar habitatges com per llogar, també tenen clar que, en aquest moment, llogar un dúplex a Barcelona no és una missió impossible.

No ens creus? Llegeix aquest article i aclareix els dubtes.

Augments, però controlats

La realitat indica que la pujada en els lloguers i preus de compra no és tan dràstica com a molts mitjans de comunicació ens han fet creure. En la majoria dels casos, depèn del barri del que es tracti o tipus d’habitatge que s’ofereix.

Així, un article de “El Periódico de Catalunya”, amb informació publicada basant-se en estadístiques oficials de la Generalitat, assenyala que entre 2014 i intervinguts de 2016 solament va haver-hi augments excessius (de més del 20 %) en tres barris de la ciutat comtal: Poble Nou, Torre Baró i Vallbona (aquests dos últims es troben en Nou Barris).

Per contra, zones tradicionals i cèntriques, com el Barri Gòtic, la Sagrada Família, Sants o Baix Guinardó, van tenir augments, però inferiors al 10 %; i, en alguns casos, al 5 %.

De fet, d’acord amb aquest informe, per intervinguts de 2016, el preu mitjana dels pisos era inferior a 700 euros en 43 dels 70 barris rellevats. Entre aquests 43 barris apareixen La Barceloneta, El Raval, la Sagrada Família, Guinardó i Poble Sec. En 21 barris, la mitjana d’arrendament mensual estava per sota dels 600 euros, incloent El Carmel i la Marina del Port.

És real el fenomen dels pisos turístics, que porten com a conseqüència un augment en els preus de tots els lloguers. No obstant això, això té lloc en punts molt específics de la ciutat on es concentra la moguda turística. Clarament, no és possible que tots els pisos disponibles per a lloguer a Barcelona puguin ser destinats a l’activitat turística. De fet, segons dades de l’Ajuntament, solament un 7,7 % dels habitatges arrendats a Barcelona és de les denominades “vacacionals”. De manera que hi ha un 94 % de propietaris que destina els seus habitatges al lloguer tradicional

D’altra banda, les prediccions són positives: les restriccions recentment establertes per les autoritats per regular els apartaments turístics ja s’estan reflectint en una estabilització dels preus

Hi ha oportunitats: l’important és buscar

En cadascun dels cercadors d’habitatges online pots trobar, generalment, més de mil pisos disponibles; i, en alguns casos, fins a dos mil. Molts d’ells es troben en barris que no són atractius per als turistes, però, en estar ben connectats mitjançant el sistema de transport, poden ser unes excel·lents i accessibles opcions, especialment, per a aquells que vulguin viure en un veïnat més tranquil

Aquesta realitat aconsegueix també al lloguer d’àtics i dúplex. Els resultats que trobem en el cercador de www.api.cat són una prova d’això. Actualment, pots arrendar un àtic en Guinardó per 775 euros, de 55 metres quadrats, recentment reformat i prop dels accessos al bus i tren.

Per la seva banda, a Sants-Montjuïc s’ofereix un dúplex de 75 metres quadrats, recentment reformat i moblat, per 900 euros. Els qui vulguin viure al centre poden aconseguir un ampli àtic de 74 metres quadrats, situat a Ciutat Vella, amb terrassa, sent possible arrendar-ho per 1.100 euros mensuals.

Aquests són solament alguns exemples. La clau està a buscar, comparar preus i condicions i obstinar-se a aconseguir la millor opció. Llogar un dúplex o àtic a Barcelona és, actualment, una possibilitat accessible per a qualsevol.

Consells a l’hora de buscar un dúplex o àtic

No obstant això, per trobar una bona opció, et recomanem seguir alguns consells:

Aprofita els cercadors online: els filtres disponibles et permetran buscar el pis segons els preus que estàs disposat a pagar, el barri on vulguis viure i l’estil d’habitatge.

Informa’t: el mercat immobiliari és molt canviant, sobretot, en aquests temps. Si encara no estàs decidit, informa’t sobre l’evolució dels preus de venda i lloguer, perquè puguis, per tu mateix, identificar quin és el moment adequat. El portal www.api.cat conté una secció de notícies que s’actualitza constantment amb les novetats del mercat.

Analitza els preus segons les zones: Barcelona és una ciutat en la qual els preus varien considerablement segons els diferents barris. Per això, és important que t’informis sobre aquest punt. Pot ocórrer que t’interessi un barri en particular, però puguis arrendar un dúplex o àtic per un cost substancialment menor en un barri veí.

Compara: una vegada hagis iniciat la cerca, separa els pisos que més t’interessin i compara les seves diferents qualitats. No et guiïs solament pel preu, ja que és important considerar la lluminositat i les condicions de conservació de l’habitatge, entre altres aspectes.

Contracta a través d’una immobiliària acreditada : obtindràs seguretat des del punt de vista jurídic, a més de la garantia d’arrendar un pis en condicions i per un preu adequat segons els paràmetres de la zona.

Signatura amb consciència: a l’hora de signar el contracte, revisa-ho ben i cerciora’t que no hi hagi clàusules abusives, per exemple, quant al pagament de possibles reparacions. No donis pagaments per endavant fins al dia de la signatura.

Aprofita el moment

Com veus, els especialistes de mercat assenyalen que és una bona oportunitat per llogar un dúplex o àtic a Barcelona. Si t’informes i cerques amb atenció, podràs trobar el pis amb el qual estaves somiant.

 

Nombre del autor de la imagen: © Josep Bracons

 

Troba el teu pis ara amb API.cat