Vols estalviar un 11% en la despesa energètica?

Vols estalviar un 11% en la despesa energètica?
Valora este articulo

Stand byPer una vegada, ho tenim bastant fàcil. Si vols reduir la propera factura de la llum, només has de assegurar-te que els aparells que no utilitzis estan apagats. I quan diem apagats, ens referim a “apagats de veritat”. No n’hi ha prou que apaguis la televisió amb el comandament a distància, ja que, l’aparell es queda en mode “stand by” i … segueix consumint. Així que si veus la llumeta vermella, compte! la factura segueix creixent.

Estalvi en “stand by”

Segons l’informe “Consums del sector Residual a Espanya” realitzat per l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia (IDAE), si desactivaràs el mode d’espera o stand by dels aparells elèctrics del teu pis de Barcelona, ​​veuries com la factura podria reduir fins a un 11%. Un percentatge que, realment ha deixat de ser un fet anecdòtic per esdevenir una part a considerar d’un pla d’estalvi per a qualsevol llar.

Televisors, ràdios, ordinadors …

DesendollarDesde Api.cat t’aconsellem que identifiquis els electrodomèstics que compten amb aquesta opció de mode d’espera. Normalment, són els televisors, ràdios i ordinadors.

  • Televisors. Quantes vegades has apagat, realment, el televisor? Reconeix que poques vegades t’has molestat a prémer el botó d’encesa / apagat de la tele. No obstant això, sempre que vegis el pilot vermell encès, estàs consumint energia i, per tant, gastant diners. Per eliminar aquest desemborsament hauries apagar de forma correcta, és a dir, totalment.
  • Aparells d’àudio i vídeo. Encara que tenen un menor ús que la televisió. I cada vegada menys. La veritat és que, moltes vegades quan els utilitzem veient una pel·lícula o escoltant música, a l’acabar ens oblidem de desconnectar amb la despesa energètica que comporta.
  • Ordinadors. Aquests aparells ocupen des de fa temps un lloc molt important a les llars espanyoles. I, encara, és possible que sí que ho apaguis, també és probable que no facis el mateix amb la pantalla o els altaveus extra que li has instal·lat. I, què passa? Que estem gastant energia de forma absolutament innecessària.
  • Finalment, val la pena recordar que quan recarreguem el telèfon mòbil, la tauleta o l’ordinador portàtil, si els deixem activats, el ja està carregat i segueix endollat, estarà gastant energia i diners. Així que, no serà millor no malgastar ni una cosa, ni l’altra?

Com veieu és només un petit gest, ja que no hi ha molts aparells domèstics que tinguin aquesta opció, però en fer-ho ens farà estalviar uns quants euros en la factura de la llum.

Apagues els aparells electrònics amb stand by correctament? Creus que val la pena fer-ho? Explica’ns si tens altres estratègies d’estalvi.

Foto: thegreenage
Foto: enerlin

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari