Esquiar a Catalunya: plans per a un cap de setmana perfecte

Esquiar a Catalunya: plans per a un cap de setmana perfecte
5 (100%) 3 votes

esquiar-catalunaEsquiar a Catalunya és una opció interessant perquè puguis passar els caps de setmana hivernals. Com anem a poder veure, la Comunitat Autònoma compta amb una infraestructura de pistes molt extensa al Pirineu, que cobreix les províncies de Lleida i Girona.

En aquest article et diem on pots anar a esquiar en temporada i et proposem opcions com el lloguer d’una casa rural a l’hivern (per a aquestes dates). Finalment, fem una ressenya dels serveis que t’ofereix API Catalunya.

Esquí a Catalunya

Si bé la temporada d’esquí sol durar entre l’1 de desembre i 1 de maig, aquest període va a dependre, en gran manera, de la neu que caigui. Encara que existeixen canons de neu artificial, si no hi ha precipitacions, la temporada s’escurçarà; i, en la majoria dels casos, no se sol perllongar més enllà de la Setmana Santa. També hi ha algunes excepcions localitzades, doncs Vaquèira Beret obre al novembre si té neu disponible.

A Catalunya hi ha un total de 16 estacions d’esquí, distribuïdes per les comarques d’Alta Ribagorça, Vall d´Aran, Pallars Sobirà, Alt Urgell, Solsonès, Cerdanya i Ripollés. Si ben abans la majoria de les estacions tenia solament la possibilitat de realitzar esquí alpí; avui aquesta es combina, en molts casos, amb l’opció de fer esquí nòrdic o de fons.

A més, si bé a Catalunya sempre s’ha prioritzat el turisme de qualitat; en els últims anys, s’han millorat els serveis en les pistes, tant d’hostaleria com de formació i en els accessos. En molts casos, és possible acostar-te en transport públic, tant en autobusos com en ferrocarril. Finalment, hem d’indicar que la xarxa de carreteres et permet arribar fàcilment a la destinació, gràcies a infraestructures com les autopistes i els túnels del Cadí o de Viella.

En aquest article et proposem algunes estacions on esquiar i passar un cap de setmana agradable de turisme rural.

Vaquèira Beret

Aquesta estació hivernal té la major superfície esquiable d’Espanya (concretament, 157 quilòmetres i un total de 35 remuntis). És també l’única estació atlàntica que pots trobar a Catalunya, ja que Vall d´Aran té una climatologia diferent.

Existeix la possibilitat de practicar esquí alpí i nòrdic, indistintament. Has de tenir en compte, a més, que disposes de tot tipus de serveis perquè la teva estada sigui còmoda, com a hostaleria i formació.

SkiPallars

SkiPallars és un complex hivernal situat a la comarca lleidatana del Pallars Sobirà i que engloba les estacions d’Espot Esquí, Port Ainé i Tavascan. El principal avantatge és que, amb el mateix forfait, et pots moure pels tres llocs, que sumen un total de 54,5 quilòmetres de pistes que es poden recórrer.

A Espot Esquí i Port Ainé podràs practicar esquí alpí, mentre que en Tavascan tens l’oportunitat de practicar també esquí nòrdic.

Tuixent-La Vansa

L’estació de Tuixent-La Vansa, situada en el sud de la comarca de l’Alt Urgell, és el lloc ideal per a la pràctica de l’esquí nòrdic. Compta amb 30 quilòmetres de pistes i, tradicionalment, ha estat una de les estacions que ha facilitat l’accés a escolars de tota Catalunya.

Si tens nens petits i vols que aprenguin a esquiar, est és el millor lloc que pots trobar a Catalunya.

Vall de Núria

L’estació de la Vall de Núria, en el Ripollès, és una de les més properes al Mediterrani. Per aquest motiu existeixi en ella una flora de transició. Existeixen diverses pistes d’esquí alpí, que sumen 7,6 quilòmetres, encara que els seus principals atractius consisteixen en les rutes de senderisme que es poden realitzar a l’hivern i el patrimoni cultural existent.

Un avantatge d’aquesta estació hivernal és que pots accedir des d’un tren cremallera que procedeix de la localitat de Ribes de Freser, dependent de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Llogar una casa rural

Esquiar pot ser l’excusa perfecta per conèixer millor el Pirineu i totes les possibilitats que ofereix, tant paisatgístiques com a culturals. No cal oblidar, per exemple, que pots trobar diversos exponents del romànic català en perfecte estat.

D’altra banda, també et pots comprovar que, dins del Pirineus català, els preus per al lloguer d’una casa rural varien molt en funció de la comarca. Una opció interessant és el lloguer a la comarca del Pallars Sobirà, que compta amb 4 pistes d’esquí on practicar aquest esport. Els preus són molt competitius si vols passar un pont o treballar en temporada hivernal.

Ara bé, si busques habitatges on prevalguin la qualitat i ubicació, existeixen possibilitats com la Vall de Camprodon, la Cerdanya o la Vall d´Aran, on hi ha un públic que busca serveis de gamma alta. De totes maneres, per valorar les possibilitats existents, sempre pots consultar-nos abans.

En qualsevol cas, API Catalunya té un catàleg prou extens com perquè puguis llogar en qualsevol època de l’any i també al Pirineu. No dubtis a preguntar als nostres agents perquè t’ampliïn la informació d’immobles i les possibilitats de lloguer.

Lloguer de temporada

El lloguer de temporada és una possibilitat que pot interessar tant al propietari com al potencial inquilí, per motius diferents si es fa amb API Catalunya. Això sí, és imprescindible que en una operació d’aquest tipus es pugui assegurar la solvència de l’inquilí, especialment, quan el contracte és limitat.

D’una banda, el propietari s’assegura uns ingressos durant uns mesos i pot disposar de la casa a l’estiu, per si la vol utilitzar. D’altra banda, l’inquilí aconsegueix tenir casa durant uns dies o mesos, si va a anar de vacances, vol passar un pont o treballa en temporada d’hivern.

API Catalunya garanteix unes operacions legals segons el que estableix el mercat immobiliari a cada moment i la seguretat que es compleix el codi deontològic que segueixen els nostres agents col·legiats. Per totes aquestes raons, esquiar a Catalunya és un pretext perfecte per llogar una casa rural. Contacta amb nosaltres i t’informarem de totes les possibilitats que t’oferim.

Troba el teu pis ara amb API.cat