L’encant dels barris de Barcelona

L’encant dels barris de Barcelona
Valora este articulo

Barcelona és una ciutat cosmopolita i avantguardista, que manté vives les seves tradicions i promou, com poques, el seu patrimoni cultural. Barcelona enamora i això ho saben tant els seus habitants com els milers de turistes que rep cada any. Avui, a les notícies immobiliàries d’Api.cat repassem el millor de cada barri de la Ciutat Comtal.

Barcelona està formada per 10 districtes i 73 barris. Per aquest motiu és una mica difícil parlar de l’encant de tots i cadascun d’ells. D’altra banda, és un tema certament subjectiu, doncs cadascú pot trobar l’encant del seu barri en un aspecte o un altre. Dit això, i sense ànims d’ofendre a cap veí, vegem quin és l’encant d’alguns dels barris més coneguts de la ciutat.

barris de Barcelona

L’encant dels barris de Barcelona

La Barceloneta

Un barri que no necessita major presentació per una simple raó: té platja. A més, endinsar-se pels seus carrers és adonar-se que conserva l’esperit del poble de pescadors que va ser. Les cases baixes, els comerços tradicionals, l’absència de grans superfícies i els millors restaurants de peix de la ciutat. Bars, terrasses i xiringuitos per a tots els gustos en què asseure’s a observar la quantitat de gent diversa que passeja, patina o corre pel passeig marítim.

Ciutat Vella

No és un barri, és un districte que agrupa, entre d’altres, 3 dels barris amb més encant de la ciutat: El Raval, el Gòtic i El Born. Cadascun d’ells té les seves peculiaritats individuals, però tots comparteixen el fet de ser barris històrics, formats per carrerons estrets ideals per perdre’s. En els tres hi ha molta afluència de turistes i una intensa vida de carrer, amb oferta gastronòmica i d’oci per a tots els gustos. A més, estan replets de galeries, museus i botigues alternatives que enamoren els més cosmopolites. Si vols viure en ple rovell de l’ou, envoltat de cultura tradicional i alternativa, vida de carrer i no avorrir-te mai, busca pisos de lloguer a Ciutat Vella.

Gràcia

La Vila de Gràcia sempre ha estat- i ho segueix sent- un dels barris més atractius i bohemis de Barcelona. És centre de cultura, gastronomia i brou de cultiu de moviments ecologistes i artístics. Les seves places i terrasses estan plenes de vida tot l’any, i tot això, sense tenir tanta afluència de turistes com altres barris, la qual cosa és un avantatge per a molts dels seus residents. A més, té edificis tan importants com la Casa Fuster, la Casa Vicenç o el Parc Güell.

Horta – Guinardó

Horta és un barri una mica més desconegut, però no menys encantador. Fins a principis del segle XX, quan es va unir a la ciutat, Horta era una zona rural on els burgesos tenien les seves cases d’estiu.

Avui, Horta va a un altre ritme, és un barri dinàmic però que escapa de l’estrès d’altres zones de la ciutat. Aquest és, precisament, el seu encant. Passejar per la plaça d’Eivissa, contemplar preciosos jardins privats i veure com les masies medievals, les antigues torres burgeses i l’arquitectura moderna conviuen en harmonia. Què et sembla la idea de buscar pisos a Horta- Guinardó per anar-hi a viure de lloguer?

Sant Antoni

Sant Antoni s’ha posat de moda en els últims anys. El barri ha viscut una gran transformació, lloada per uns, criticada per altres. La qüestió és que ha passat de ser un barri molt cèntric, però discret i familiar, a omplir-se de cafès i botigues amb estètica vintage i hipster que atreu joves cosmopolites d’aires alternatius. Encara que això també ha impulsat als negocis de tota la vida, que segueixen allí, convivint amb les modes. I aquesta confluència tan ben portada és el seu major encant.

Poble Sec

El Poble Sec, encastat entre l’avinguda del Paral·lel i la muntanya de Montjuïc, era i segueix sent un barri amb un marcat caràcter obrer, que encara reuneix els bars de tapes més barats i tradicionals de la ciutat. És cert que, per diferents raons, el barri arrossegava una certa mala fama que ja ha quedat enrere, doncs també ha sofert una gran transformació. Té restaurants regentats per xefs famosos, prestigiosos bars de tapes, importants equipaments culturals i una gran diversitat cultural entre els seus habitants. I el millor: és bastant desconegut pels turistes.

A quin barri de Barcelona voldries viure?

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari