Londres incorporarà aviat un nou edifici en el seu skyline. Un d’especial, que farà història i destacarà entre els altres. Es tracta del gratacel de fusta més alt del món. Vols saber com serà?
L’arquitectura, la recerca científica i l’afany per construir de formes més sostenibles estan fent grans passos. En les notícies immobiliàries d’Api.cat t’hem parlat en moltes ocasions dels avanços i progressos en aquest àmbit de la construcció. Fins i tot t’hem mostrat casos concrets, com per exemple, la casa de fusta més alta de Barcelona.
Ara és “La City” qui vol fer història aixecant el gratacel de fusta més alt del món. És un projecte cuinat entre el Departament d’Arquitectura de la Universitat de Cambridge, l’estudi PLP Architecture i la consultora d’enginyeria Smith i Wallwork.
Les mesures del gratacel
El gratacel tindrà 300 metres d’altura, 80 pisos i 1.000 apartaments distribuïts entre els seus 90.000 quadrats. Si el projecte segueix endavant, que tot apunta que sí, se situarà al Barbican Estate i es convertirà, a més, en la segona torre més alta de Londres, per darrere de l’edifici The Shard. Actualment, l’edifici de fusta més alt del món es troba a la ciutat de Bergen (Noruega) i té 14 nivells.
Avantatges de la fusta
La recerca que s’ha dut a terme per al projecte revela que, la fusta té molts avantatges que la podrien convertir en un material estructural en auge per a l’edificació. Entre les quals:
- És un recurs renovable, ja que la fusta procedeix d’explotacions forestals controlades. És a dir, que talen arbres alhora que els replanten.
- Permet reduir costos i temps en la construcció.
- Utilitzant fusta en un gratacel d’aquesta magnitud, s’evita l’emissió de 50.000 tones de CO2 aproximadament.
- Permet una importantíssima reducció del pes de l’edifici.
- Té un millor impacte en la salut dels seus ocupants.
Què et semblen aquest tipus d’iniciatives arquitectòniques?