Municipis de Catalunya on millor es viu el Nadal

Municipis de Catalunya on millor es viu el Nadal
Valora este articulo

navidad-municipios-catalunyaA Catalunya existeixen diverses tradicions específiques de Nadal, però es viuen amb diferent intensitat, depenent de la zona o del municipi. Si vols preparar plans nadalencs a Catalunya, tens diverses opcions. En aquest article et proposem algunes.

On viure el Nadal a Catalunya

Més enllà dels carrers il·luminats i de la bullícia comercial que vas a poder trobar a qualsevol ciutat o vila de la Comunitat Autònoma, en algunes localitats existeixen tradicions més arrelades i associades a aquest cicle. Si bé en el passat eren restes del folklore local, en alguns casos decadent, avui s’han posat en valor i són esdeveniments turístics i culturals de primer ordre.

T’anem a proposar alguns esdeveniments alternatius per viure el Nadal a Catalunya i, encara que amb les limitacions d’espai que tenim, estem segurs que et van a interessar.

Els Pastorets de Berga

A Berga, capçalera comarcal de la Catalunya Central, es representa la versió més antiga de Els Pastorets, l’obra de teatre en català amb més difusió de la Història. La versió de Frederic Soler (Serafí Pitarra) es representa des de 1900, amb l’únic interval dels anys de la Guerra Civil, i compta amb una gran difusió.

Encara que aquest és un dels principals atractius del Nadal en la Comunitat Autònoma, representat en la majoria de les poblacions, considerem que el de Berga és especialment interessant.

Fira del Gall de Vilafranca

Hem de recordar que, en el passat, el consum de la carn, per a la majoria de les famílies, estava restringit a determinades festes; i l’actual fira, que coincidia amb Sant Tomás, té el seu origen en 1664. Per tant, era habitual que es comprés un gall per menjar el dia de Nadal, concebut com un luxe, per ser la principal festa de l’any.

A Vilafranca del Penedès se celebra una fira d’exaltació del gall autòcton el cap de setmana anterior a Nadal, on podràs trobar, a més, altres productes d’alimentació (destacant el vi) i artesania.

Home dels nassos, en Tarragona

A Catalunya existeix un personatge mitològic que simbolitza la fi de l’any vell i l’inici del nou, el Home dels nassos, que es caracteritza per un nas prominent. Encara que la veritat és que aquesta figura està representada en la majoria dels territoris de parla catalana, no pots deixar de conèixer la desfilada a Tarragona, el més popular amb diferència

La desfilada comença el 31 de desembre a les 12 i recorre el centre de la ciutat, finalitzant en un parc públic. Realment, són els més petits els que gaudeixen amb aquesta figura representada per un capgròs.

Fira de Santa Llúcia de Barcelona

La Fira de Santa Llúcia és el principal mercat de Nadal de Catalunya, que es remunta a 1786 i se celebra davant de la Catedral de Barcelona, amb una durada d’un mes, des del 24 de novembre al 23 de desembre. Avui s’ha convertit en un dels esdeveniments més importants del cicle de Nadal a la Ciutat Comtal.

Aquest mercat compta amb figures de Belén de tot tipus, molsa, plantes i tot tipus d’artesania, entre altres possibilitats.

Pessebre vivent de Pals

El Pessebre (Belén) és la representació del naixement de Jesús i és habitual muntar-ho en les llars catalanes. El que resulta menys comú és l’existència de pessebres vivents, fenomen que a Catalunya és relativament recent, encara que ha experimentat un boom en els últims trenta anys. Existeixen diverses localitats rurals que inclouen un pessebre vivent en dies assenyalats, ja que aquestes representacions atreuen gent.

La localitat empordanesa de Pals va ser una de les primeres a instal·lar-ho en el seu casc antic medieval, en 1987, i els principals dies festius podràs gaudir d’aquesta obra d’art vivent juntament amb un mercat d’artesania.

Minairons en La Seu d´Urgell

La Seu d´Urgell, vila episcopal i lloc estratègic en el camí cap a Andorra, és una de les poblacions més importants del Pirineus. Els minairons són uns éssers mítics presents en tota la serralada, des de Catalunya al País Basc, encara que amb noms diferents, segons el lloc. Es diu que creixen en les herbes de Sant Joan i que les pedres de les tarteres que de la zona eren obra seva.

En La Seu d´Urgell se celebra un programa d’esdeveniments pels més petits denominat El Món Màgic dels Muntanyencs, que va veure la llum a principis de segle i està basat en aquests éssers fantàstics, similars als follets. En aquesta celebració compleix amb una funció similar a Santa Claus. Així que, si tens nens, és una opció interessant.

Llogar o comprar pis a Catalunya

A Catalunya existeixen diverses opcions disponibles d’habitatge de lloguer i compra. Un element a agrair és que tinguis un catàleg prou ampli, ja que et pots trobar variacions de preu d’una localitat a una altra, encara que siguin limítrofes, i fins i tot a la mateixa ciutat i barris diferents. Un exemple del que diem està a Tarragona, on els preus varien, depenent de la zona.

D’altra banda, sempre existeix un risc al mercat particular i és el de les variacions en la taxació per criteris poc transparents que no s’ajusten al mercat. Est és el motiu pel qual et recomanem que busquis l’assessorament professional d’una agència.

Les garanties que t’ofereix API

Si busques un lloguer de pis a Catalunya, les agències adscrites a API t’ofereixen les màximes garanties legals, ja que nostres més de dues mil agents homologats estan col·legiats i segueixen un codi deontològic. A més, si necessites assessorament, et podem indicar com registrar un lloguer i els avantatges que comporta, donant servei a propietaris i inquilins.

D’altra banda, si busques la compra d’un habitatge a Catalunya, t’oferim taxacions professionals basades en criteris objectius que podràs contrastar fàcilment. La transparència és la nostra divisa, atès que sabem que així ganes en tranquil·litat.

Per tots aquests motius, no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres si tens la intenció d’establir la teva residència a Catalunya. T’ajudarem.

 

Troba el teu pis ara amb API.cat