Una ruta cultural per la perifèria de Barcelona

Una ruta cultural per la perifèria de Barcelona
4 (80%) 3 votes

barcelona-periferia-apiBarcelona és una de les ciutats amb major oferta cultural de tota Europa. Els Jocs Olímpics de 1992 van donar el tret de sortida a una obertura al món. Un moment d’inflexió que va col·locar a més a la ciutat catalana en el mapa del món en general i en el d’Europa en particular.

Capital cultural i econòmica però també Barcelona s’erigeix com a emblema europeu de la moda i de la indústria; una ciutat, per tant, d’obligada visita. Turisme d’oci, de shopping i turisme cultural són algunes de les més interessants propostes. Què fer a Barcelona suposa tenir una agenda ocupada, encara més si aquesta agenda té anotades visites a la part de la ciutat més perifèrica.

L’extraradi: una ruta cultural per la perifèria de Barcelona

Pels quals tenen previst passar uns dies a Barcelona o viure potser durant algun temps a la ciutat comtal, un avís: la perifèria de la ciutat compta amb una oferta cultural sorprenent. Nombroses sales i teatres a l’abast dels visitants. Un lloc ideal per a un viatge urbà a la ciutat que es caracteritza per les seves contradiccions que enamoren; per ser una capital oberta al mar amb un contrast de paisatges i amb un rerefons cosmopolita que atrapa.

Definim primer què considerem com a perifèria, tenint en compte que considerarem com a casc urbà i cèntric la Ciudat Vella. Una zona que estaria formada pel Rabal, el Barri Gòtic, la Barceloneta, Santa Caterina i la Ribera. Dit això, agafem els nostres trastos i anem de turisme a les zones que envolten aquestes que acabem d’esmentar.

El Ensanche o Eixample

Visitar la Rambla barcelonina, el Passeig de Gracia, la Plaça de Catalunya, l’Avinguda Gaudí o l’Avinguda Diagonal, serà recórrer una part de la ciutat que contrasta amb el centre més històric.

Serà just en aquesta zona on s’alçarà davant els ulls dels visitants La Sagrada Família. El temple que encarna al millor Gaudí i que et semblarà que grimpa pel cel barceloní. Parlar de visites culturals és parlar d’aquesta basílica. La línia que no ha estat superada per cap edifici en el skyline barceloní. Un intent per part d’un conegut arquitecte que va tractar de gosar superar en altura a la catedral icònica de Barcelona i que va quedar en això, en intent. Un lloc ple de particularitats que mereix la pena visitar sense cap dubte.

Visitar el Eixample és visitar el modernisme català. És veure amb els teus propis ulls la cultura arquitectònica més profunda de la ciutat comtal.

Sants-Montjuic

Serà aquí on probablement els visitants trobin les millors vistes de la ciutat. El Tibidabo, també coneguda com la muntanya màgica que dóna la possibilitat d’unes vistes a 515 metres d’altura.

A la Plaça d’Espanya, on se situa el Museu Nacional d’Art de Catalunya és interessant gaudir de la coneguda com a Font Màgica. Un espectacle de llums. L’ascens al Castell de Montjüic en telefèric és una altra de les activitats que es poden realitzar en un marc cultural incomparable. El Poble Español serà una altra de les visites ineludibles.

Es tracta d’una extensió o zona on estan representats diferents estils urbanístics únics de tota Espanya. Reproduccions de carrers i places en un lloc creat per a l’Exposició Internacional del 29. Mai va ser derrocat i va acabar convertint-se en un lloc visitat per milers de turistes cada any.

El Museu Nacional d’Art de Catalunya i la Fundació Joan Miró completen aquesta ruta cultural per la perifèria de Barcelona, en aquest cas per Montjüic.

Sarriá-San Gervasio

Els restaurants i tendes d’aquesta zona són realment sorprenents. Modernitat i avantguarda en estat pur. El lloc perfecte per combinar oci i cultura perquè aquí, com en tota la ciutat, ambdues coses van de la mà.

Un lloc no solament per visitar, sinó perfecte per viure, ja sigui en lloguer o en propietat, per aquells que el seu temps d’estada a la ciutat va més enllà d’una visita turística. Es tracta d’una població independent, unida a manera de barriada fins als anys vint del segle XIX. L’Església del Sagrat Cor, Torre Bellesguard (una altra de les joies de Gaudí), el Mirador de Vallvidrera o el museu de ciències Cosmo són uns altres dels al·licients d’aquesta zona atractiva sense cap dubte.

Horta-Guinardó, Nou Barris, Sant Andrés, Sant Martín i Gracia, són unes altres de les zones perifèriques de la ciutat comtal on la ciutat desplega una interessant oferta cultural. Llocs en els quals fer turisme o en els quals viure.

Viure entre cultura en estat pur en la perifèria de Barcelona

Donem per fet que quan parlem d’oferta cultural la informació va dirigida a les persones que tenen previst fer turisme a la ciutat. Podríem equivocar-nos. El fet és que cada any són molts els que arriben d’altres ciutats i d’altres països per instal•lar-se a la ciutat per diversos motius: laborals, acadèmics, etc. Motius i terminis de temps que converteixen a Barcelona i la seva perifèria en el vímet cultural perfecte en el qual fixar una residència, ja sigui llogant un habitatge a Barcelona o adquirint una propietat.

Són molts també els que estan buscant una ciutat perfecta en la qual viure; un simple canvi d’aires que passa per un canvi de ciutat. No hi ha més que llambregar en Internet per saber que en aquest sentit Barcelona s’erigeix com una gran opció; motius no li falten.

Maridatge únic entre cultura i comoditat. Una excel·lent connexió entre punts distants gràcies a un servei públic de transports molt avançat. Una oferta cultural inesgotable miris per on miris i una oferta immobiliària també adequada a una de les ciutats més avançades i cosmopolites d’Europa.

Un lloc on la cultura està molt present, perquè és clar que sense ella no hi ha avanç. Una cultura que no es concentra, tot el contrari, s’expandeix més enllà del centre. L’oferta cultural barcelonina segueix creixent. Prova d’això és la ruta cultural per la perifèria de Barcelona que us acabem de proposar.

 

Lloga el teu pis a amb totes les garanties