
Construcció de cases amb impressió 3D
Un cop més la realitat supera la ficció. Ja coneixem la impressió tridimensional, però no l’abast dels seus possibles aplicacions en la vida quotidiana. Fins ara, havíem vist una gran varietat d’objectes fabricats amb aquest tipus d’impressores, però el pas de construir diversos edificis utilitzant una impressora 3D obre tot un món de possibilitats. Al blog de notícies immobiliàries et donem alguns detalls de la que pot ser la pròxima revolució en el sector immobiliari.
Xina fa un pas més
Mentre la resta del món experimentava amb la impressió 3D provant amb els dissenys d’interiors, la companyia xinesa Winsun va més enllà i sorprèn al sector immobiliari amb la construcció de deu cases en 24 hores. En concret, aquesta empresa va fabricar un edifici de cinc plantes i un vila de 1.100 metres quadrats.
Quins materials utilitza?
La impressora utilitza una barreja de materials. Entre ells: residus industrials, com vidre i una base d’assecat ràpid de ciment barrejada amb un agent d’enduriment especial.
Com funciona?
Durant més de deu anys s’ha estat investigant i perfeccionant la màquina amb què es fabriquen, la qual està dissenyada per Ma Yihe. Avui dia, la impressora mesura 6,6 metres d’altura, 10 metres d’ample i 40 metres de llarg.
Aquesta impressora és l’encarregada de fabricar les enormes peces en les instal·lacions de l’empresa. Després, en aquest mateix lloc, les estructures són ensamblades amb reforços d’acer i aïllament per tal de complir amb les normes oficials de construcció.
Quant costa?
L’estalvi pel que fa al temps de construcció o costos laborals és altíssim. Així, el procés suposa un estalvi d’entre un 30% i un 60% de residus de la construcció, i pot disminuir els temps de producció entre un 50% i un 70%, així com els costos laborals entre 50% i 80%. En total, l’espai costa al voltant de 161.000 dòlars.
Resulta rendible?
No és fàcil determinar si és o no rendible en termes econòmics la construcció d’edificis amb una impressora 3D, però el que sembla que sí es pot afirmar amb seguretat és que és una construcció més respectuosa amb el medi ambient.
A la vista dels resultats, sembla que l’ús de la tecnologia tridimensional no té límits, o almenys, són difícils d’imaginar. I és que la companyia que ha aixecat aquestes edificacions, ja ha anunciat la seva intenció d’anar més lluny i construir ponts i gratacels.
Ara bé, el que queda preguntar-nos és: ¿viuries en un pis fabricat amb una impressora 3D?
Foto: BIT Comunicación