Reformo el meu pis o me’n compro un de nou?

Reformo el meu pis o me’n compro un de nou?
Valora este articulo

Les necessitats de les persones van canviant al llarg dels anys. Les famílies creixen, els fills se’n van de casa, aquella habitació ja no et sembla útil, el saló necessita més llum, etc. Potser et planteges vendre la teva casa i comprar-te’n una de nova que s’adapti a les teves noves necessitats. Però, has pensat el canvi que podries aconseguir amb una bona reforma? Et donem alguns arguments a les notícies immobiliàries d’Api.cat

reformar habitatge

Normalment, quan una família decideix canviar-se de casa és perquè aquest habitatge ha deixat de satisfer les seves necessitats, perquè volen canviar d’ubicació o perquè el seu estat de conservació o estètica ja no els convenç.

Per exemple, si et vols canviar de casa perquè vols viure a un barri més tranquil, no li donis més voltes: cerca un nou habitatge i muda’t. Però si t’agrada el teu barri, la teva casa satisfà les teves necessitats i l’únic problema és que necessita una rentada de cara o algunes modificacions, per què no invertir en una reforma enlloc de comprar? No et creuràs el canvi que experimenten alguns habitatges després d’una reforma. Mira aquest exemple!

reformar pis

reformar casa

reformar casa

Arguments a favor de la reforma

  • En general, et sortirà més barat reformar el teu habitatge que comprar-ne un altre nou. Recorda que a l’article Val la pena reformar per vendre? i reformar per llogar?, t’explicàvem que una reforma completa costa a partir dels 20.000 euros, segons l’envergadura del projecte i la grandària i estat de conservació de l’habitatge.
  • Podràs aprofitar l’ocasió per fer-la al teu gust.
  • No hauràs de moure’t del teu barri.
  • Revaloritzaràs el valor de la casa per si algun dia decideixes vendre.
  • Arguments a favor de la compra

  • De vegades, senzillament es necessita un canvi total d’habitatge perquè ni una reforma et pot donar el que necessites.
  • Si vens la teva casa, podràs finançar més fàcilment la compra de la nova.
  • Podràs prendre’t el procés de cerca amb tranquil·litat, perquè ja tens una casa on viure, que a més és teva.
  • Si saps el que vols i ja tens l’experiència de ser propietari, la cerca serà més ràpida i eficaç.

I tu, què faries? Reformar o comprar?

Fotos: Dromliving