Noves ajudes del govern per a lloguer i la compra d’habitatge

Noves ajudes del govern per a lloguer i la compra d’habitatge
Valora este articulo

ayudas-alquiler-viviendaEstàs pensant a llogar o comprar una casa Creïs que ha arribat, per fi, el moment d’independitzar-te i d’experimentar què se sent en formar la teva pròpia llar? La teva casa se t’ha quedat petita o necessites mudar-te? Si et trobes en alguna d’aquestes situacions, o en altres similars, estàs d’enhorabona perquè el govern ja ha anunciat les noves ajudes al lloguer i a la compra de cases de les quals podràs beneficiar-te i estalviar-te així una bona quantitat de diners. L’habitatge és una inversió important i per això qualsevol ajuda és benvinguda i hem de saber aprofitar-la. Segueix llegint i t’informarem de tots els detalls de les ajudes del govern per a lloguer i compra d’habitatge.

Fins a 10.800 euros d’ajuda per comprar la teva casa

L’aprovació del nou Pla Estatal d’Habitatge per al període comprès entre 2018 i 2021 suposa una sèrie important de novetats i algunes d’elles afecten, directament, als interessats en la compra d’un habitatge. Especialment, als joves. D’aquesta manera, el Ministeri de Foment ha previst una ajuda per als menors de 35 anys , que pot ascendir als 10.800 euros, encara que no pot superar el 20% del preu de compra del citat immoble.

Una altra condició que hauran de complir els interessats a comprar una casa i vulguin beneficiar-se d’aquestes ajudes del govern és que la seva renda no ha de superar tres vegades l’Indicador Públic de Rendes d’Efectes Múltiples (IPREM). Per tant, no ha de ser major de 22.365,42 euros anuals si es reben 14 pagues. I 19.170,39 euros anuals si tan solament es cobren 12. D’altra banda, l’habitatge podrà ser lliure. És a dir, pertànyer al mercat normal d’habitatge. O protegida, que solen ser més econòmiques.

Una altra condició és que els compradors no podran ser propietaris d’un altre habitatge en tot el territori nacional. Salvo, això sí, si es troben en una situació de separació, divorci o si han hagut d’abandonar l’anterior habitatge per causes alienes a la seva voluntat.

D’altra banda, hauran de destinar la casa en qüestió per al seu ús habitual i permanent durant, almenys, cinc anys.

Estas Aquestes noves ajudes entrarien en vigor a partir de l’1 de gener de 2018 per la qual cosa encara hi ha temps per anar veient cases i decantar-se per aquelles que més ens puguin interessar. D’aquesta manera, comprar una casa a Barcelona serà molt més accessible i es reactivarà el sector també en tota Espanya.

Las Les ajudes al lloguer arriben fins al 50%

Un altre aspecte principal del nou Pla Estatal d’Habitatge són les subvencions al lloguer. Aquí, els sectors socials més implicats seran els joves i els majors de 65 anys. D’aquesta manera, per a aquests dos col·lectius el Govern va a promoure ajudes que arriben fins al 50% de la despesa mensual del lloguer. Encara que, això sí, l’immoble no pot superar els 900 euros al mes. Una condició que s’ha ampliat considerablement respecte al període anterior quan el topall se situava en 600 euros, la qual cosa deixava a molta gent fora d’aquestes ajudes. A més, aquesta condició no és uniforme, sinó que cada comunitat autònoma pot rebaixar-la.

En aquest sentit, el ministre de Foment, Íñigo de la Serna, explicava, en la presentació d’aquestes ajudes, que “en ciutats com Barcelona, Eivissa o Madrid el preu del lloguer està incrementant-se i la xifra de 600 euros podria no ser real”.

Els requisits per poder accedir a aquestes ajudes al lloguer d’habitatges són bastant semblats als comentats anteriorment quant a la compra. És a dir, no superar en tres vegades el IPREM, no ser propietaris d’un altre habitatge a Espanya, salvo per les excepcions ja esmentades. I destinar el citat habitatge a l’ús habitual i permanent com a residència.

Aquestes ajudes també pensen en els majors de 35 anys i ho fan amb menys limitacions que les anteriors. D’aquesta manera, podran percebre fins al 40% del preu mensual del seu habitatge i no hi haurà un límit d’ajuda a l’any, que en el Pla anterior sí estava fixat en 2.400 euros anuals.

A l’hora de llogar un habitatge, has de tenir en compte, a més d’aquestes possibles ajudes, i de tot allò que et pugui interessar com el barri, els serveis propers … un seguit de qüestions que has de preguntar sempre al teu casolà per resoldre dubtes i evitar qualsevol tipus d’inconvenient o malentès en el futur.

Ajudes especials per a majors i col·lectius vulnerables

Els majors de 65 anys, com dèiem, estaran doblement protegits perquè, al fet de poder rebre fins al 50% del lloguer mensual, s’afegeix una ajuda, pels quals siguin propietaris, de fins a 200 euros per fer front a les despeses derivades del manteniment, comunitat o subministraments com a aigua, llum o gas. En aquest cas, no hauran de tenir un patrimoni superior a 100.000 euros i hauran de destinar l’habitatge també per a ús habitual i permanent. Tampoc poden tenir una pensió que superi tres vegades el IPREM.

Un altre col·lectiu en el qual aquestes ajudes han posat el seu focus amb la intenció de protegir-los és en aquelles persones afectades per desnonaments , així com també a les persones més vulnerables. Així, es va a proposar un pla perquè habitatges desocupats de la Sareb i aquelles disponibles en les entitats financeres es destinin per al lloguer de persones que han estat desallotjades de la seva residència habitual.

A més, l’estat, amb un 80% i les autonomies, amb un 20% es farien càrrec del pagament d’entre 150 i 400 euros del lloguer d’aquestes persones. Els habitatges es llogaran per dos anys, prorrogables altres dos, i les ajudes funcionaran en el mateix sentit.

Aquestes són, en grans línies, els principals punts i novetats del nou Pla Estatal d’Habitatge en el qual el Govern ja treballa activament i del que es podran beneficiar una gran quantitat de persones, especialment els menors de 35 anys i els majors de 65 anys. No ho pensis més i decideix-te ja a llogar un habitatge o a convertir-te en propietari per primera vegada, doncs ara és un bon moment per a això.

CTA-Generico-CAT