
Com influeix la roba en una venda?
Si triem acuradament la roba que ens posarem per anar a un esdeveniment, una reunió familiar o la festa d’un amic, per què no fer-ho quan hem programat una visita amb un client potencial? I és que, la roba parla de nosaltres més del que ens imaginem. Si vols conèixer algunes de les claus per seleccionar correctament el teu vestuari, en les notícies immobiliàries de Api.cat hem recopilat algunes d’elles.
La psicologia de la roba
¿Faldilla o pantalons? ¿Estil seriós o informal? ¿Modern o clàssic? Cada peça que incloem en el model amb el qual hem decidit vestir-nos parla al nostre interlocutor sobre la nostra personalitat, gustos i fins i tot, hi ha qui va més enllà i creu que també s’anticipen a les nostres intencions.
Alguns experts en el tema atribueixen al vestidor la capacitat per reflectir les nostres ambicions, estat emocional, costums i personalitat. Per això, insistim que és tan important triar cada peça amb atenció i no considerar-la com una cosa frívol i superficial.
De fet, nombrosos estudis confirmen aquesta teoria. Un d’ells correspon a una investigació publicada al Journal of Fashion Marketing and Management realitzada en 2013. El treball va demostrar que les persones fan les seves primeres avaluacions sobre altres segons el tipus de vestuari. Per arribar a aquesta conclusió, 300 participants van mirar durant tres segons imatges d’un home i una dona. El primer amb un vestit fet a mida i la segona amb un model més convencional. La resposta general va ser que ell era més segur, reeixit i flexible que ella, demostrant que la roba diu molt sobre nosaltres, tot i que l’associació no té fonament.
Però, anem a la pràctica. Aquí tens alguns comentaris sobre el que suggereix la roba al client.
Què diu de tu una peça passada de moda?
És possible fer servir roba amb un estil propi d’ara fa una dècada estigui deixant entreveure que, per alguna raó t’aferres al passat. Seria millor que introdujeras algun que altre accessori com el rellotge o la bossa que no tingués més de dos anys.
Atrapat en els colors neutres?
Compte! Els que fan servir roba apagada solen associar-se amb personalitats rutinàries, còmodes i mancades de confiança en si mateixes. Pots apostar a tons més alegres com el vermell, que transmet vitalitat i passió, o el groc, que demostra felicitat i autoestima. D’altra banda, si no us convenç un canvi de colors tan radical, pots trencar la monocromia amb tocs de color aportats amb accessoris com bosses, mocadors, el rellotge …
Segur que és la teva talla?
Usar roba d’una talla que no correspon amb la nostra pot ser degut a una visió distorsionada del nostre cos o un reflex de com era aquest fa uns anys. La recomanació dels experts és triar peces de roba de la nostra talla, no només ens s’asseuran millor, també reflectissin la personalitat d’algú que està a gust amb si mateix.
Massa informal?
Si ets dels que els agrada posar-se uns pantalons texans, samarreta i sabatilles, pensa que la imatge que estàs donant potser no es correspon amb el que t’agradaria transmetre. I és que, decantar-se per un look excessivament “casual” pot ser font de certes connotacions, com ara, donar prioritat al personal davant el professional.
Tot i que estem davant d’un tema tremendament subjectiu i ple de matisos, en general, sí que és possible afirmar que la roba que escollim cada dia per treballar és part de la nostra “targeta de visita”. Així que, no estaria de més que li prestásemos més atenció si volem millorar els resultats.
Creus que el vestidor influeix en la relació amb els clients? Comparteix la teva opinió amb nosaltres. Ens encantaria conèixer-la.
Foto: BIT Comunicación