Quant es triga en vendre i amb quina rebaixa?

Quant es triga en vendre i amb quina rebaixa?
Valora este articulo

El sector immobiliari espanyol avança a poc a poc, però aixecant el cap. Així ho diuen les estadístiques oficials: pugen les compravendes, el nombre d’hipoteques i el preu de l’habitatge. A més, es triga menys en vendre. Un estudi ens revela quant han trigat de mitjana els propietaris en vendre la seva casa el 2015 i quina rebaixa van haver de fer.

vender casa

Quant es triga en vendre i amb quina rebaixa?

Les rebaixes, comencen ser menys substancioses i no asseguren la venda

Segons l’estudi, “Experiència de venda d’habitatge dels espanyols en 2015″ de Fotocasa, el 36% dels propietaris que va posar el seu pis en venda el 2015 va aconseguir vendre el mateix any. Una xifra superior a la registrada en 2014, que va ser del 28%.

Els propietaris que van aconseguir vendre, van haver de rebaixar, de mitjana, un 14% el preu inicial, (33.000 € aproximadament). Aquesta és, la menor rebaixa registrada en els últims cinc anys pel mateix estudi, encara que només  s’ha reduït un punt percentual respecte al 2014.

precio vivienda

Els propietaris van haver de rebaixar, de mitjana, un 14% el preu inicial

El 64% que no ha aconseguit vendre el seu habitatge el 2015, porta intentant-ho una mitjana de 14 mesos i més de la meitat, fins i tot havent rebaixat el preu. Això demostra que les rebaixes no són sinònim de venda segura, ja que influeixen altres factors com la ubicació, la grandària o la qualitat.

Es triga una mica menys en vendre un habitatge

De mitjana, els propietaris han trigat en vendre 10,6 mesos. Veient l’estadística més al detall: el 44% va vendre el seu habitatge en menys de sis mesos; un 25% va trigar entre set i dotze mesos; un 16% va trigar entre tretze mesos i dos anys, i l’altre 15% va vendre en més de dos anys.

Segons dades de la taxadora Tinsa, no es ven igual de ràpid a tot arreu. Cantàbria és la província on més temps es necessita per vendre una casa: 18,6 mesos. Altres províncies amb terminis de venda superiors a la mitjana nacional són: Àlaba, Segòvia, Àvila, la Corunya, Salamanca i Biscaia, totes per sobre dels 14 mesos de mitjana.

A l’altre costat estan les províncies on menys es triga en vendre: Ceuta (3,7 mesos), Melilla (5,3 mesos), Sòria i Santa Cruz de Tenerife, ambdues amb un termini mitjà de 7 mesos.

A les principals capitals del país: Madrid té el menor termini mitjà de venda (5,8 mesos); seguida de Barcelona (6,1 mesos); Saragossa (6,5 mesos); Sevilla (9,5 mesos) i a València, supera l’any: 13,5 mesos. Tens una casa en venda a Barcelona? Quant creus que trigaràs a vendre-la?

Habitatge habitual o segona residència?

Pel 46% dels enquestats, el pis o la casa que van vendre era el seu habitatge habitual. Els segueixen aquells propietaris que van posar a la venda una segona residència (22%) i finalment, encara que no gaire lluny, els propietaris que van vendre un habitatge heretat (18%).

Per tipus d’habitatge, l’estudi revela que el 52% eren pisos; el 19% cases o xalets; el 9% cases adossades; el 7% apartaments; un 4% eren àtics i un altre 4% dúplex, mentre que les plantes baixes i els estudis van representar tan sol un 3% i un 1% respectivament.

Set de cada deu persones han venut a través d’un professional

L’enquesta posa de manifest que cada vegada són més els particulars que opten per recórrer a un agent immobiliari per vendre el seu habitatge. Concretament, el 68% de les persones que van vendre el seu pis o casa el 2015.

Les principals raons que van donar els enquestats per acudir a un professional van ser: la qualitat de les visites (43%); la comoditat que suposa delegar la gestió (24%); la falta de visites en l’habitatge (17%) i per evitar els tràmits burocràtics (16%).

T’han semblat interessants les dades d’aquesta enquesta?

Infografía y Fuente: Fotocasa
Foto: BIT Comunicació

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari