
Màrqueting de continguts
Ja sabem que molt pocs productes, per no dir cap, es venen sols. I els immobles i serveis immobiliaris no són una excepció. Una afirmació que es torna més real, si és possible, des de l’esclat de la bombolla immobiliària, moment que va marcar un abans i un després en el sector i en l’economia en general. Així, la realitat va propiciar l’aparició de nous mètodes de venda i el desenvolupament de les noves tecnologies va influir en la manera de desenvolupar aquests mètodes. En aquest post del blog de notícies immobiliàries d’Api.cat veurem un d’ells, el màrqueting de continguts, i ens aturarem en alguns dels punts clau que hauria d’incloure un pla de màrqueting de continguts senzill i eficaç.
Qué és un calendari editorial
Aquest és un dels punts fonamentals. La planificació dels missatges que anem a difondre és crucial per a l’èxit del pla de màrqueting. Això sí, abans de posar-nos a preparar el calendari hem d’escometre un pas previ: esbrinar les necessitats que volem cobrir amb els nostres continguts. Un cop les haguem definit, ja podrem establir objectius.
Amb les metes marcades és el moment de pensar la manera d’assolir-les, quin tipus de missatges, quins canals són els més adequats i amb quina periodicitat publicar-los. Al calendari editorial reflectirem tot això.
Què comunicar
Per respondre a aquesta pregunta hem de saber què és el que demana el nostre client. Si aquest busca satisfer una necessitat emocional, pràctica, trivial, … En funció d’aquesta demanda crearem un contingut o un altre que pot prendre diverses formes: text, imatge, vídeo o una barreja de text i imatge.
On publicar
No és el mateix publicar el nostre contingut a les xarxes socials que pujar-lo al bloc de la nostra web. En les primeres, preval la immediatesa, però també la volatilitat. Són informacions efímeres que “es perden” en la línia del temps de la nostra pàgina de Facebook. Mentre que el contingut d’un bloc perdura i és més viable la seva indexació en els cercadors.
D’altra banda, una bona opció és publicar un post a Facebook o Twitter el contingut del qual sigui un link que porti l’usuari al blog de la nostra web. D’aquesta manera, cobrim les dues plataformes aprofitant les qualitats particulars de cadascuna.
Quan difondre els missatges
Hi ha moltes teories al respecte i de totes elles podríem treure alguna veritat d’utilitat. I és que, els dies i les hores més adequades per a la publicació dels continguts varien depenent de multitud de factors, que van des del tipus de públics o la classe de contingut, fins al canal utilitzat per difondre-ho. L’important és analitzar els resultats de cada publicació per esbrinar quins dies de la setmana i horaris són els més encertats.
Promoció dels continguts
No creguis que amb la publicació dels continguts el teu treball ha acabat. Ara cal promocionar-los. A més de les xarxes socials i el blog de la teva web, és útil compartir les teves publicacions en altres plataformes com Linkedin, Google Plus o Pinterest.
És important que quan ho facis adaptis textos i imatges a cadascuna d’elles, ja que, per exemple, Pinterest és essencialment visual, mentre que Linkedin, la xarxa que connecta empreses i professionals requereix un enfocament molt diferent, on el text és més important que la imatge.
A causa d’aquestes diferències quant a l’ajust dels continguts al canal, t’aconsellem que al crear-los, tinguis en compte la facilitat d’adaptació perquè puguis oferir diferents versions d’un mateix missatge per transmetre el mateix a través de diferents formats en els diferents canals .
T’han resultat útils aquests consells? Esperem que així hagi estat. Comparteix la teva opinió en aquest post. Ens encantaria conèixer-la.
Foto: Hiscox