Cada vegada som més conscients de la importància de tenir temps per a nosaltres mateixos. El temps, és el bé més preuat que tenim, així que, com més ho aprofitem, millor ens sentirem. Una de les tasques que generalment més detestem és la de la neteja de la llar, i en especial, la de la cuina. No obstant això, sempre podem trobar trucs per treure’ns de sobre aquesta obligació i poder gaudir el més aviat possible del que realment ens agrada. En Api.cat hem recopilat algunes idees perquè la neteja de la cuina et porti molt menys temps del que li dedicaves fins ara.
Si a la cuina del teu pis de Manresa està tot “cap per avall”, el primer que hauries de fer és posar ordre. Si els draps estan guardats en un calaix, els plats i gots al seu lloc i les paelles i cassoles a l’armari corresponent, la sensació d’ordre prevaldrà a la de brutícia. Ara bé, supeditar la neteja a l’ordre, només és possible si no cal una neteja a fons. En el cas que la teva cuina realment necessiti una mica més que posar cada cosa al seu lloc, a continuació et donem alguns consells per a una neteja a fons en menys del que canta un gall:
1. Plats, gots i coberts nets. Una cuina amb els plats bruts a la vista transmet una elevada sensació de deixadesa. Per això, el primer que hauries de fer és tirar a les escombraries orgànica les restes de menjar dels plats i rentar-los, ben al rentaplats, bé a mà.
2. Fogons, vitroceràmica i forn llestos. A continuació, la neteja dels fogons, la vitroceràmica i el forn, farà que tinguis mig camí fet. En ambdós casos, val la pena utilitzar productes específics.
3. Taulells i taules resplendents. Si es tractés d’una neteja a fons, els consells serien molt diferents. Però en aquest cas, n’hi hauria prou amb recollir les engrunes i passar un drap humitejat amb un producte netejador multiusos per treure les taques i restes de greix de la cuina.
4. Les escombraries al contenidor. Un cop hagis recollit tot. Tanca la bossa de les escombraries per evitar que les males olors es quedin a la cuina i porta cada bossa al seu contenidor corresponent.
5. Escombrar, fregar i … llest! Finalment, agafa l’escombra i escombra les molles i les restes que hagin pogut caure a netejar els mobles. Després, el romanent final. Passa el pal de fregar servir un netejaterres desinfectant i espera a que s’assequi.
És clar que amb aquests cinc passos no podem parlar de xafarranxo de neteja, però el que sí és cert és que semblarà que tot està net i en ordre. A més, si tens l’hàbit de fer-ho cada dia, quan facis una neteja a fons, et serà molt més fàcil, còmode i ràpid.
Si ja has pres nota dels nostres consells, ja pots anar al cinema, veure la tele, llegir un llibre o quedar amb els amics. Quan tornis, la cuina estarà neta, o gairebé.
Quins són els passos mínims que segueixes tu per netejar la cuina ràpidament? Comparteix amb nosaltres les teves trucs de casa.
Fotos: BIT Comunicación