Quan veiem fotos d’algú submergit en un jacuzzi o un amic ens comenta que s’ha instal·lat un a casa, el que a la majoria ens ve al cap són paraules com benestar, relax o estil. La veritat és que, així és. Els jacuzzi d’exterior són ideals per gaudir dels beneficis de la hidroteràpia units als avantatges extra que inclou el fet que són exteriors. És a dir, que al mateix temps pots gaudir de les vistes de la ciutat. En Api.cat volem mostrar els seus principals beneficis i les precaucions que hauries de tenir en compte.
Relax amb vistes
Si aquest estiu et quedaràs a la ciutat i en el teu pis de Viladecans comptes amb una terrassa, potser podries valorar la idea d’instal·lar-hi un jacuzzi. Res més relaxant que submergir-se en un jacuzzi quan se’n va el sol i les asfixiants temperatures estiuenques ens donen un respir.
Òbviament, per a col·locar un jacuzzi a la terrassa necessitaries un espai mínim on poder instal·lar-lo. No obstant això, hi ha més opcions de les que penses. I, tant la seva mida com el seu preu es poden adaptar al teu espai i al teu pressupost.
Abans d’instal·lar un jacuzzi …
Amb la finalitat de assegurar-te que tècnicament és possible instal·lar el jacuzzi a la teva terrassa, el millor és que abans de comprar-lo, consultis amb un professional o amb els propis instal·ladors. Ells haurien confirmar que no hi ha cap problema i que la teva terrassa està en condicions per col·locar al jacuzzi o si són necessàries algunes modificacions prèvies, com ara: reforçar el sòl o deixar un espai per fer la connexió sanitària que permeti l’entrada d’aigua al jacuzzi .
Tingues present que aquestes adaptacions comporten unes despeses extra, de la mateixa manera que la instal·lació o l’enviament.
I, què diu la legislació?
Així com instal·lar una piscina al jardí no comporta cap problema, fer-ho en la terrassa si podria traginar. Per aquesta raó, t’aconsellem que tinguis present el que la legislació espanyola contempla al respecte.
En aquest sentit, la normativa vigent diu que cada metre quadrat (m2) de sòl d’un habitatge ha de ser capaç de suportar un pes de 200 quilograms (kg). Sovint, els arquitectes i enginyers apliquen marges de seguretat per donar més fermesa a les construccions i doten als sòls d’una resistència de 300 kg / m2.
El càlcul del pes d’una piscina amb aigua és bastant simple. Un metre quadrat equival a 10.000 centímetres quadrats (cm2). Si es col·loca sobre aquesta superfície un nivell de 10 cm d’aigua, hi haurà allà 100.000 centímetres cúbics (cm3) d’aigua, és a dir, 100 litres. Com cada litre d’aigua pesa 1 kg, el pes que haurà de suportar aquest metre quadrat de sòl serà de 100 kg. Amb un nivell de tot just 20 cm d’aigua, la pressió és de 200 kg / m2, és a dir, la resistència exigida per la llei. Si la piscina s’omple amb un nivell major d’aigua, es posarà en risc l’estructura de l’edificació.
Com veus, és important que abans de gaudir del teu jacuzzi o piscina, t’asseguris que pots instal·lar amb total seguretat, pròpia i dels teus veïns.
Tens jacuzzi a casa? ¿Comprobaste els riscos abans d’instal·lar-? Comparteix el teu cas amb nosaltres. Ens encantaria conèixer-lo.
Fotos: BIT Comunicación