El mercat de l’habitatge es recupera lent però cada vegada més ferm a Espanya. I mentre, els inversors immobiliaris li fan l’ullet a un altre tipus d’actius: les oficines i les naus de logística. Descobreix per què a les notícies immobiliàries d’Api.cat

Oficines i naus logístiques: objectius dels inversors immobiliaris
La firma Jones Lang LaSalle (JLL) i l’IESE van realitzar una enquesta entre més de 100 importants inversors nacionals i internacionals, per saber quines són les seves impressions i intencions cap al mercat immobiliari nacional.
El 89% dels enquestats, pràcticament 9 de cada 10, asseguren tenir un interès alt o molt alt per invertir al mercat immobiliari espanyol. No obstant això hi ha alguns factors que juguen en contra: la incertesa política, la forta competència i l’escassetat de producte nou i de qualitat.
Més de la meitat dels enquestats (el 53,5%) assegura que planegen dur a terme inversions de fins a 100 milions d’euros, mentre que el 46.5% restant busca inversions superiors.
On aniran dirigides aquestes inversions?
Quant al tipus d’actiu, les oficines de Madrid i Barcelona són el producte més desitjat pel 53% dels inversors; seguit pels actius logístics (46%) i els centres comercials (44%). Un altre 41% dels inversors escull els locals comercials i els hotels com a productes més interessants. A més, un 38% assegura tenir previst invertir en actius residencials i un 31% en sòl.
A Barcelona escassegen les oficines
Segons l’informe, la taxa de disponibilitat d’oficines de qualitat al centre tant de Madrid com de Barcelona se situa en percentatges no vistos des de fa anys, la qual cosa suposa una oferta insuficient per atendre la demanda d’operadors a la recerca d’espais de bona qualitat.
En el cas de Barcelona, la taxa de disponibilitat mitjana ha descendit en dos anys del 14% a l’11% actual. L’escassetat d’espais per a grans companyies al centre de la ciutat està desplaçant la demanda a les noves àrees de la perifèria, que compten amb edificis més moderns i adaptats a les necessitats actuals de les empreses. Malgrat això, al llarg de 2016 els pocs espais de gran superfície i de qualitat en aquestes zones també començaran a escassejar, i els projectes que hi ha previstos no seran suficients per satisfer la demanda.
Per aquest motiu l’informe destaca la necessitat de promoure projectes d’oficines de lloguer o compra a la ciutat, així com rehabilitar el parc existent d’oficines, per aportar espais de qualitat a les empreses que es vulguin instal·lar a la ciutat.
Foto: BIT Comunicació