Trucs de guerrilla per millorar l’aïllament de la teva casa

Trucs de guerrilla per millorar l’aïllament de la teva casa
Valora este articulo

Encara que, el que en castellà han batejat com ’veroño’ s’està allargant considerablement, sabem que l’hivern arribarà de sobte i sense treva fins a l’abril o el maig. Si a més a més vius en un pis vell amb una baixa eficiència energètica i no et sobren els diners, sabràs el que és anar per casa amb moltes capes damunt, com una ceba, per no posar la calefacció.

Però hi ha petites coses que pots fer per millorar l’aïllament del teu pis a Sitges sense fer obres i per pocs diners. Això sí, hauràs de treure al manetes que portes dins, l’escassetat aguditza l’enginy!

Les finestres

Les finestres són el principal punt de pèrdua energètica a les llars, sobretot si són finestres velles de fusta o d’alumini. Les corredisses aïllen menys que les abatibles i que tinguin doble vidre, si no hi ha cambra d’aire al mig, no vol dir que aïllin més que una finestra simple.

L’ideal és canviar-les però ara anem a donar-te trucs de ‘guerrilla’ per anar passant fins que puguis invertir en un bon aïllament.

Primer, fixa’t si hi ha fugues als marcs que envolten la finestra. Si és així, compra silicona blanca o transparent en una ferreteria i segella’ls bé.

Ara anem al tancament de les finestres. A les ferreteries venen uns rivets de goma o silicona en cinta, que s’enganxen fàcilment a les vores interiors de les finestres, just on ha de fer pressió en tancar-les i impedir filtracions d’aire. No són cares però cal anar renovant-los cada 2 o 3 anys.

Però hi ha més!, si et sembla que aquests 2 trucs són poca cosa i necessites més eficàcia per no congelar-te aquest hivern, fes-te amb paper de bombolles, un polvoritzador amb aigua o netejavidres i un cúter. L’aigua o el netejavidres polvoritzats sobre el vidre faran que el paper s’adhereixi, tallant el sobrant aconseguiràs una capa d’aïllament addicional. No és molt estètic, però bé, quan passi la pitjor part del fred, ho pots treure.

Posar unes cortines gruixudes a l’hivern, i després canviar-les a l’estiu també es notarà molt.

Les portes

Les portes són un altre punt negre de les filtracions d’aire. Per començar revisa si els marcs tenen buits, igual que amb les finestres. I si n’hi ha, segella’ls amb silicona. Els rivets també serveixen per al marc interior de les portes, faran que ajusti amb més pressió, evitant les filtracions.

Per sota de les portes hi ha uns mil·límetres traïdors en els quals si poses la mà, veuràs com notes l’aire fred entrant per aquí. Per evitar-ho, compra un ‘sota portes’ que pots trobar a qualsevol ferreteria. Eviten que passi l’aire i no molesten a l’obrir o tancar. N’hi ha de pèl, d’escuma, de cautxú o cautxú reforçat, el més aïllant.

 

La xemeneia

Avui no és molt habitual tenir xemeneia a casa però si la tens, has de saber que és un focus importantíssim de pèrdua d’escalfor. Per evitar-ho, posa un globus o una bossa inflada al forat extractor de fums per taponar-lo.

Els radiadors

Si tens algun radiador enganxat a una finestra, just per on es filtra l’aire, munta un panell amb paper d’alumini perquè l’escalfor reboti cap al costat contrari.

Una estufa DIY (Do it Yourself)

I si estàs molt escurat o t’agrada experimentar, aquesta estufa DIY està sent d’allò més viral a internet. Amb 2 tests de diferent grandària, un suport i espelmes, pots fabricar la teva pròpia estufa de baix cost. Si ho proves, explica’ns-ho!

Fotos 1, 3, 4 y 6: La voz del muro
Foto 2: Taringa
Foto 5: Leroy Merlín
Foto 6: El Confidencial

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari