La importància de tenir un bon aïllament acústic a casa

La importància de tenir un bon aïllament acústic a casa
Valora este articulo

A priori, l’aïllament acústic no sembla un factor determinant quan estàs valorant comprar o llogar un habitatge, no obstant això, hauria de ser-ho. A més dels possibles efectes nocius per a la salut, estar escoltant als veïns o el tràfic del carrer com si els tinguessis dins de la teva pròpia casa és molt molest. A Api.cat t’expliquem per què és important tenir un bon aïllament acústic a casa.

aïllament acústic

El 80% dels habitatges d’Espanya no tenen un bon aïllament acústic

La contaminació acústica és un excés de soroll ambiental produït per l’activitat humana, que altera les condicions normals de l’ambient d’una determinada zona, empitjorant la qualitat de vida de la seva gent. És especialment notòria a les ciutats com Barcelona, per exemple, encara que gairebé ningú que visqui en nuclis urbans està fora de perill.

La qüestió és que, en general, no li donem a l’aïllament acústic la importància que mereix fins que la sofrim de debò. I per a mostra, un botó: un estudi elaborat per Danosa, empresa internacional de solucions per l’aïllament acústic, afirma que més del 80% dels habitatges espanyols no compta amb un bon aïllament acústic.

Aquesta mala dada es confirma a pesar que l’any 2009 el Ministeri de Foment va aprovar el Document Bàsic de Protecció Enfront del Soroll, un text que estableix els límits admissibles i les exigències bàsiques de protecció contra el soroll. És a dir, abans del 2009 les empreses constructores i promotores no estaven obligades a tenir en compte aquests criteris per a la construcció d’habitatges.

Per posar les coses en clar, segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), els nivells acceptables de soroll ambiental per a les persones és de 55 decibels durant el dia i 45 decibels durant la nit.

No obstant això, dades de l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics (OCDC) afirmen que Espanya és el segon país del món amb major contaminació acústica, solament per sota de Japó, i que aproximadament el 50% dels espanyols està exposat a nivells de soroll superiors als 65 decibels.

Efectes sobre la salut d’un mal aïllament acústic

Estar exposat a un excés de soroll de forma permanent, no solament és molest sinó que té efectes nocius per a la salut, com per exemple:

  • Pèrdua auditiva
  • Pertorbacions del somni
  • Estrès
  • Cansament, maldecaps i irritabilitat
  • Dificultats en l’aprenentatge, concentració i memorització
  • Feblesa del sistema Immunològic.

Convençut/a de la importància de tenir un bon aïllament acústic?

Foto: BIT Comunicació

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari