Quins arranjaments li puc fer a una casa en lloguer?

Quins arranjaments li puc fer a una casa en lloguer?
5 (100%) 4 votes

¿Qué reformas le puedo hacer a una casa de alquiler?El mercat immobiliari no deixa de canviar i d’evolucionar. I, en aquesta línia, una de les pautes que més s’han modificat a Espanya en els últims temps és el fet de viure de lloguer. Si abans es considerava com alguna cosa puntual o temporal, com a propi d’una fase de la vida, de joventut, o per començar a viure en parella, o per motius diversos, com un canvi de ciutat, per temes laborals o per estudis. Ara cada vegada més persones contemplen la possibilitat de viure indefinidament de lloguer i estalviar-se així les despeses i les preocupacions de contractar una hipoteca.

Una dels grans dubtes en optar per aquesta manera de vida són els arranjaments en una casa de lloguerque pots fer sense entrar en conflicte amb l’arrendador. Si aquest és el teu cas, no et preocupis perquè a continuació t’expliquem què has d’i que no has de fer quan et disposes a viure com a arrendatari. A més, has de saber que cada vegada existeixen més ofertes d’excel·lents habitatges en lloguer com les quals t’ofereix Apicat.

Que arranjaments en una casa de lloguer estan permesos

Tothom vol sentir que la casa en la qual viu és la seva llar, la qual cosa et passarà si optes per cases tan fantàstiques com aquesta a Gavà. Segur que a tu et passa el mateix i pot ser que sentis que això és més difícil d’aconseguir en una casa de lloguer. El primer consell és que, al moment de llogar-la, observis ben els mobles que hi ha en ella i pensis si et vas a sentir a gust amb ells.

Pot ser que hi hagi un mostrador en l’entrada horrible, o que el llit sigui molt vella, o que els quadres de “decoració” siguin una broma de mal gust. El primer que has de fer és comentar-li a l’arrendador si és possible retirar els elements que no et satisfacin abans d’entrar a viure. Després, sempre hi ha coses que podràs amagar i tornar a col·locar quan et vagis, però t’ocuparan lloc i no té massa sentit.

Pintar les parets. Tot un debat

El correcte és que l’arrendador pinti la casa abans de posar-la en lloguer. No obstant això, això, que en altres països europeus és, pràcticament, obligat, a Espanya no sempre succeeix. Tant si ha estat així com si no, pot passar que no t’agradin els colors d’alguna de les parets o habitacions. Per tant, si decideixes pintar-los, el més correcte és que ho pactis amb l’arrendador perquè així no hauràs de retornar-los al seu color inicial quan decideixis marxar-te. En tot cas, optar per colors neutres i fugir d’extravagàncies sempre és una bona decisió.

Penjar quadres. Hi ha alternatives al trepant

Potser ets un d’aquests apassionats del trepant que el treu a la menor ocasió. Però has de saber que aquests foradets són un dels principals conflictes entre propietaris i llogaters, sobretot quan la casa ja ha passat per diverses mans i és una espècie de colador dissimulat amb aquaplast. Afortunadament, avui en dia ja hi ha moltes alternatives eficients al trepant com tires adhesives de gran resistència i altres formes de penjar tot tipus de coses a les parets.

Cortines i persianes. Dos clàssics

Les “precioses” cortines que hagi deixat el teu propietari o propietària no tenen perquè ser el que vegis cada dia en el teu saló o a la teva habitació. Aquest és un altre dels elements que hauries de pactar: si deixar o llevar al moment d’entrar a viure. Però si no ho has fet, has de tenir total llibertat per col·locar-les al teu gust.

Pel que fa a les persianes, és un d’aquests elements de la llar que poden trencar-se pel desgast. Assegura’t que estan en bon estat al moment d’instal·lar-te perquè és molt probable que si es trenquen després tu hagis de córrer amb les despeses.

Il·luminació i llums. Brilla amb llum pròpia

És molt habitual que quan arribis a una casa de lloguer, sobretot si està buida, l’única cosa que hi hagi en il·luminació sigui una bombeta penjant del sostre. Pots viure així, clar que sí, però segurament preferiràs posar algun tipus de llum. Intenta que aquestes siguin de fàcil instal·lació, per no haver de fer forats en el sostre i per poder retirar-les amb comoditat el dia que decideixis canviar d’aires. Pel que fa a les bombetes, és molt probable que no t’hagin deixat unes de massa qualitat. Pel teu bé, doncs seràs qui haurà de pagar les factures de la llum, és convenient que les canviïs per altres bombetes de baix consum. Encara que pots guardar les velles per tornar-les a col·locar si un dia decideixes marxar-te. Això ja depèn de tu.

Obres majors. Qüestió de pactar

Segur que alguna vegada vivint de lloguer has pensat: si això fos meu tirava aquest envà i feia un menjador més gran, o substituiria aquesta cuina de fogons vells per una lluent vitroceràmica, o canviaria la rentadora de lloc, o retiraria la pintura per deixar la paret amb maons de cara vista, que estan tan de moda. Tot això pot ser que siguin grans idees. Però, precisament per viure de lloguer, no pots dur-les a terme, almenys sense pactar-ho amb el teu casolà.

No obstant això, pot ser que el mateix que tu has pensat a ell o ella li sembli molt bé i puguis fer-ho. Això sí, una altra cosa és veure qui ha de pagar aquestes reformes. En principi, si són coses estructurals s’hauria de fer càrrec el propietari de l’habitatge. Però si ets tu qui ho sol·licita i ell accepta canviar-lo per tu, potser han de compartir despeses o pot ser que et digui què correria de la teva part. Aquí ja has de valorar si et compensa o no el canvi.

Els sòls. Aquest gran dilema

El mateix succeeix amb el tipus de sòls que hagi a la llar. Si t’apassiona el parquet, però els terres són de terratzo o de gres, has de saber que hi ha uns adhesius molt eficients que pots col·locar i que podràs retirar sense majors problemes quan ho estimes oportú.

Com pots veure, les opcions són molt diverses i, en molts casos, depenen de la relació que tinguis amb el teu arrendador i dels teus propis gustos o maneres de vida.

 

Lloga el teu pis a amb totes les garanties