Perfil de l’actual comprador d’habitatge

Perfil de l’actual comprador d’habitatge
3.7 (73.33%) 3 votes

Perfil del actual comprador de viviendaLa reactivació del mercat immobiliari a Espanya ha fet que existeixin nous compradors que es plantegen adquirir un habitatge per diversos motius. En aquest article t’anem a donar claus del perfil de comprador d’habitatge i et recomanarem l’adquisició en determinades poblacions.

Comprar habitatge com a residència habitual

Tradicionalment, l’habitatge té un ús residencial. Es compra un habitatge per viure en ella, i per a milions de famílies aquesta és l’operació més important que van a realitzar en les seves vides. Encara avui, segueix sent el principal motiu pel qual una persona compra un pis o casa unifamiliar.

Quan es decideix comprar o llogar habitatge com a residència, el normal és que es busqui una zona propera a equipaments, infraestructures i serveis públics. A Espanya, encara que la urbanització és una opció en creixement, segueix sent habitual optar per barris de grans ciutats o poblacions de les perifèries que han crescut en els últims anys.

Un exemple de lloc en auge per comprar habitatge en propietat ésGranollers , perquè compta amb bones comunicacions terrestres, proximitat a Barcelona i una dotació de serveis públics molt completa en ser capçalera comarcal.

Adquirir habitatge com a segona residència

No cal oblidar que Espanya, des del Pla d’Estabilització de 1959, té una economia enfocada al turisme i, com a conseqüència, la construcció d’habitatges és un dels principals puntals. Per aquest motiu, ja en la dècada dels 60 del passat segle es va popularitzar el xalet, pis o torre en llocs turístics, per aquest motiu podem trobar dos perfils.

En primer lloc, si busques un habitatge turístic, pots optar per les localitats del litoral que destaquen per la seva àmplia disponibilitat de pisos i cases unifamiliars durant tot l’any. És important destacar que hi ha grans diferències en funció del lloc. En alguns casos s’opta per la compra i en uns altres pel lloguer.

En segon lloc, està la possibilitat de comprar o llogar un habitatge en zones rurals de l’interior, opció que s’ha posat de moda els últims anys. L’avantatge és que els preus mitjans són menors que en el litoral i pots aconseguir immobles més grans.

L’habitatge com a inversió

Cal dir que, tant si optes per comprar un habitatge com a residència habitual com si la tens per a les teves vacances, en molts casos es planteja aquesta adquisició com un valor a llarg termini o perllogar-la . La revaloració del mercat immobiliari, excepte moments cíclics, és una tendència de llarg recorregut a Espanya per diverses raons que exposem.

En primer lloc, i com a norma general de l’economia, les necessitats són il·limitades i els béns escassos. Això significa que, a llarg termini i com a principi general, va a haver-hi més demanda que ofereix. Únicament a les zones més deprimides pots trobar-te amb que el teu pis no tingui més valor en termes relatius quan acabis de pagar la teva hipoteca.

En segon lloc, cal tenir en compte que en els últims anys s’han aprovat plans d’ordenació municipal que delimiten les zones d’edificació, així com les altures màximes. Això és decisiu per mesurar el valor d’un habitatge perquè, en molts casos, té a veure amb la disponibilitat real de sòl.

Finalment, és important que sàpigues que, si bé hi ha dinàmiques que poden influir a curt termini en el valor d’un immoble, hi ha zones més resistents a les conjuntures econòmiques. Per exemple, els centres històrics i els eixamples de les grans ciutats espanyoles solen mantenir els preus de mercat als pitjors moments i augmentar en èpoques de bonança.

Dades sociològiques del perfil del comprador

Evidentment, aquestes dades cal prendre’ls com el que són, tendències orientatives del mercat immobiliari que donen algunes claus generals. En qualsevol cas, has de saber que, en el 70 % de les transaccions s’ha negociat el preu amb els venedors, per aquest motiu, en l’actual conjuntura, es pot aconseguir un millor preu amb el regateig.

Si bé hi ha un equilibri entre el gènere, cal dir que hi ha més compradores que compradors, ja que les dones són el 53 % del total. Aquesta tendència té a veure, fonamentalment, amb la incorporació de la dona al món laboral i amb el seu apoderament.

En segon lloc, és important destacar, a l’hora de marcar el perfil del comprador d’habitatge, que en la majoria dels casos és un treballador per compte d’altri amb un contracte indefinit. Ara bé, també destaquen els autònoms amb alts ingressos que poden afrontar aquesta despesa. Finalment, cal indicar que, en molts casos, el comprador demana l’aval d’un tercer per a la compra.

A més, cal assenyalar que la immensa majoria dels compradors compten amb uns ingressos que superen els 20.000 euros anuals. Per tant, i per poder adquirir un habitatge, ja es necessita una nòmina respectable.

Aconseguir habitatge amb API

Adquirir habitatge amb API és una bona alternativa si estàs buscant un immoble de compra o lloguer. En primer lloc, els treballadors estan col·legiats i segueixen un codi deontològic. Això et donarà tranquil·litat perquè tenen una responsabilitat que va més enllà de l’estrictament legal. En aquest sentit, podem dir que el servei de API ofereix un valor afegit als usuaris que no pots trobar en altres àmbits del sector immobiliari.

Si vols accedir un habitatge de lloguer, per exemple, els Agents de la Propietat Immobiliària s’hauran encarregat de comprovar l’habitabilitat de l’habitatge, taxar-la a preus de mercat i facilitar, en la mesura del possible, el tracte. En aquest aspecte, guanyaràs en transparència i en seguretat, element fonamental al mercat de lloguer per a les dues parts.

En cas d’estar interessat a comprar un habitatge, el catàleg de API és molt extens, de manera que trobaràs un immoble que s’adapti a les teves necessitats a qualsevol zona de Catalunya. Independentment de si busques un pis o casa unifamiliar, i si tens la intenció de convertir-la en la teva residència habitual, lloc d’estiueig o arrendar-la, t’interessa.

 

Troba el teu pis ara amb API.cat