Avantatges i desavantatges d’una exclusiva immobiliària

Avantatges i desavantatges d’una exclusiva immobiliària
Valora este articulo

És el moment de posar a la venda el teu pis de L’Hospitalet de Llobregat i llavors et planteges si cedeixes tots els drets de comercialització de l’habitatge a una sola agència immobiliària o els hi prestes a vàries. És el que es coneix com a exclusiva immobiliària. A Api.cat, t’explicarem els avantatges i inconvenients que tenen les exclusives immobiliàries. En tot cas, el teu agent immobiliari t’aconsellarà sempre quin és la millor opció.

Què és una exclusiva immobiliària?

L’exclusiva immobiliària és una estratègia de venda que consisteix a posar al mercat de venda un habitatge a través d’una sola agència immobiliària. D’aquesta forma, aquesta serà l’única autoritzada per promocionar el teu immoble.

exclusivas_inmobiliarias

Què inclou l’exclusiva immobiliària?

L’exclusiva immobiliària es formalitza a través d’un contracte, en el qual s’estableixen els requisits de l’exclusivitat. En el document, han d’aparèixer el preu de l’immoble, els honoraris que cobrarà l’agent immobiliari en el moment que es tanqui la venda i el termini en què l’immoble es trobi en exclusiva. En aquest termini, l’agència immobiliària tracta de vendre l’immoble amb tots els mitjans dels quals disposa. Encara així, és normal que aquestes comparteixin la informació de l’habitatge perquè es vengui més ràpid. Una vegada que acaba el termini, que el venedor busca al comprador per al teu habitatge, pots cancel·lar el servei sense cap cost.

Avantatges

  • Responsabilitzar-se de la comercialització. L’exclusiva de la venda et permet atorgar-li la responsabilitat a una agència immobiliària, però també que aquesta et faci un estudi de mercat, et suggereixi un preu de sortida, revisi la documentació i et plantegi una estratègia de promoció.
  • Evita contratemps. El teu pis en venda ho mostrarà un professional immobiliari i et realitzarà tots els tràmits, com els contractes previs, les gestions de notaria, el certificat energètic o la cèdula d’habitabilitat. A més, l’agència immobiliària facilitarà que el teu anunci aconsegueixi una difusió major.
  • Gestió de la informació. L’exclusiva immobiliària et donarà informació en tot moment sobre l’estat en què es  troba la teva venda, els possibles compradors i ofertes. Així mateix, en cas que l’operació de compravenda impliqui signar un crèdit t’assessorarà en com resoldre-ho.

Desavantatges

  • Vinculació excessiva. El fet de signar un contracte d’exclusivitat amb una agència immobiliària pot provocar que disposis de poques alternatives per vendre el pis si no es fa una estratègia de promoció adequada. Per evitar aquesta possibilitat, és aconsellable que incloguis una clàusula per rescindir el contracte en qualsevol moment.
  • Poc control de les condicions del contracte. En algun moment, pots tenir la sensació de que la venda no es desenvolupa com tenies previst. Per això, t’aconsellem que en el contracte d’exclusiva acordis clarament alguns conceptes: el preu de venda, el termini, l’estratègia de promoció o les garanties.
  • Comissió de venda. L’operació de venda, al no realitzar el teu directament, suposa que l’agència immobiliària rebi una comissió en el moment de trobar un comprador. Aquest preu pot resultar una bona inversió si penses que el teu pis està en mans de professionals immobiliaris.

Foto: Casas de Lujo

Les respostes als comentaris contingudes en aquest blog són orientatives i no són constitutives de cap assessorament legal, per tant, no tenen força vinculant, no es deriva responsabilitat i no atorguen cap garantia sobre la licitud i legalitat de la informació difosa.

Deixa un comentari