Els barris més barats i cars de Barcelona per llogar

Els barris més barats i cars de Barcelona per llogar
5 (100%) 4 votes

barcelona-barriosÉs bé iniciar aquest article dient que, en una gran ciutat com Barcelona, la mitjana del pis de lloguer és alta pel nivell d’urbanització del terme municipal. No obstant això, també existeixen grans diferències en funció del districte. En aquest article, volem oferir-te una llista d’aquells barris barats per llogar a Barcelona amb garanties d’èxit. D’altra banda, també farem una referència als barris més cars.

El nostre objectiu és que puguis tenir una visió el més àmplia possible i, en conseqüència, prendre decisions racionals a l’hora de triar el teu habitatge. Estem segurs que aquestes dades et poden ajudar, encara que has de tenir present que les xifres percentuals poden canviar més d’un 10 %, d’un any a un altre.

Barris més barats per llogar

Recorda, en primer lloc, que, més enllà dels preus mitjans del barri, hi ha altres factors que influeixen en el lloguer, com els metres quadrats, l’antiguitat, l’accés, cap a on està orientat o la proximitat a determinats serveis.

Igualment, és important destacar que 2017 ha estat un any de pujades generalitzades en l’habitatge de lloguer de la Ciutat Comtal; de manera que no t’hauràs d’estranyar, en línies generals, per aquestes variacions. De totes maneres, sí podem dir que la diferència proporcional entre els districtes més barats i cars per llogar supera el 100 %, en proporció, de manera que qui llogui en Sarrià-Sant Gervasi paga més del doble que qui ho fa en Nou Barris.

El districte més barat de Barcelona per llogar un pis, amb molta diferència, és Nou Barris. Situat a la zona nord-oriental de la ciutat i limítrofa amb la serra de Collserola, és una zona d’al·luvió que va créixer exponencialment en els anys 60 i 70; i, fins als 90, sofria una gran manca de serveis públics. Avui el preu mitjà d’un lloguer és de 605,67 euros al mes, encara que, en l’últim any, ha pujat més d’un 10 %.

El segon districte més barat és Horta-Guinardó, que també ha experimentat un gran creixement en els últims anys. La principal diferència és que aquí sí existeix una xarxa de transports i serveis públics consolidada des de fa diverses dècades. Destaquem l’oferta hospitalària i d’estacions de metro. El preu mitjà per un lloguer ascendeix a 694,97 euros al mes, encara que segueix tenint marge de progressió.

El tercer districte més barat és Sant Andreu, que comparteix amb els altres la circumstància de ser una zona que, en els últims anys, va guanyar espai urbanitzat. Ara bé, existeixen grans variacions entre el nucli tradicional i barris com, per exemple, Baró de Viver, en les proximitats de Santa Coloma de Gramanet. En qualsevol cas, el preu mitjà del lloguer és de 695,45 euros al mes; però -insistim- serà fonamental que sapiguem en quina zona del districte està el pis, aquí més que en altres llocs.

Barris més cars per llogar

Potser a molts els sorprengui saber que la zona més cara per metre quadrat per llogar un pis a Barcelona està en el districte de Ciutat Vella (concretament, en la Barceloneta). Aquesta circumstància contrasta amb altres zones, com El Raval, però la veritat és que té una raó de ser. La pressió urbanística derivada del turisme i de la proliferació de determinats allotjaments que supleixen la restricció hotelera ha influït en aquesta circumstància; que, a curt termini, sembla que seguirà.

Just darrere se situa la Vila Olímpica, una antiga extensió despoblada de Poblenou que, a la calor de la urbanització amb motiu dels Jocs Olímpics de 1992, s’ha convertit en una de les zones més chics de Barcelona, per viure. És el segon barri més car en lloguer, entre altres coses, per la proximitat a les platges i al passeig marítim i ser una zona àmplia i relativament poc urbanitzada encara.

En tercer lloc, destaquem els barris de tota la vida on, des de fa diverses dècades, el lloguer està reservat a persones benestants. Aquests són els casos de Sarrià, Les Tres Torres, Vallvidrera, Pedralbes i Sant Gervasi-La Bonanova. Excepte el cas de Vallvidrera, un barri allunyat del centre urbà, els altres són nuclis tradicionals de la Zona Alta de Barcelona que, fins a principis del segle XX, mancaven de continuïtat amb la resta del nucli urbà.

Pautes per llogar un pis

Una vegada hagis triat el lloc que millor s’adapti a les teves necessitats, convindrà que negociïs el preu. L’avantatge de API Catalunya, en aquest aspecte, és que oferim seguretat a propietari i inquilí, ja que les nostres taxacions estan ajustades al que estableix el mercat a cada moment. D’aquesta forma, tindreu un context previsible i serà més fàcil fer el tracte.

A més, has de tenir en compte que nosaltres solament treballem amb immobles que ofereixin garanties; atès que, en estar col·legiats, els nostres agents estan obligats a seguir un determinat codi deontològic. En un mercat com l’immobiliari, on hi ha molts diners en joc per a les dues parts, qualsevol qüestió que ajudi al fet que hi hagi més transparència és positiva.

D’altra banda, és possible registrar el contracte en el Registre de la Propietat o no fer-ho, en funció de la vostra conveniència. Com a consell general, si hi ha una vocació de permanència en la relació, pot ser una bona idea per a ambdues parts.

API Catalunya per al lloguer

Com has pogut veure, encara existeixen barris barats per llogar a Barcelona. Ara bé, has de saber buscar i, en ocasions, comptar amb assessorament professional pot ser una bona idea per estalviar temps i diners.

Un avantatge de API Catalunya és que, a més de tenir un catàleg molt ampli en tota la Comunitat Autònoma, comptem amb referències per al lloguer en tots els districtes de Barcelona. D’altra banda, el nostre equip de professionals qualificats està llest per realitzar taxacions de mercat i, si ho necessites, aconsellar-te sobre el pis que més s’adapta a les teves necessitats.

Per tots aquests motius, et suggerim que contactis amb nosaltres si necessites un pis de lloguer. Segur que tenim alguna cosa que encaixa amb el que cerques.

 

Troba el teu pis ara amb API.cat